DF og SF vil gøre op med social dumping af lastbilchauffører

Udenlandske lastbilchauffører skal ikke kunne udkonkurrere danske lastbilchuffører. Derfor mødtes SFs Pia Olsen Dyhr og DFs Kristian Thulesen Dahl mandag for at præsentere et nyt fælles forslag, der skal bekæmpe social dumping og konkurrenceforvridning i transportbranchen.

De to politikere mødtes mandag på rastepladsen Hylkedal ved Kolding, hvor der traditionelt holder masser af udenlandske lastbiler for at præsentere deres nye forslag.

Udspillet skal sætte en stopper for, at danske chaufførers job forsvinder til udlandet på grund af konkurrenceforvridning med meget lave lønninger til de især østeuropæiske lastbilchauffører. 

- Vi skal have gjort op med, at vores rastepladser bliver brugt at underbetalt primært østeuropæisk arbejdskraft, som sidder i de her lastbiler, og som så underbyder danske vognmænd og chauffører. Det dur simpelthen ikke, og det skal vi have sat ind over for, siger Kristian Thulesen Dahl, der er formand for Dansk Folkeparti.

SF's leder Pia Olsen Dyhr er med på ideen, da hun mener det er helt åbenlyst ingen har glæde af, sådan som det fungerer lige nu:

- Vi håber faktisk, vi kan sikre ordentlige løn og arbejdsvilkår for folk, der arbejde i lastbilbranchen. De er i forvejen hårdt presset, så er det ikke i orden, vi oplever udenlandske chauffører, som desværre lever under kummerlige forhold på vores rastepladser, at de er med til at presse danske chauffører ud af jobbene.

Nyt forslag fra SF og DF skal sætte en stopper for, at danske chaufførers job forsvinder til udlandet på grund af konkurrenceforvridning med meget lave lønninger til de især østeuropæiske lastbilchauffører.
Nyt forslag fra SF og DF skal sætte en stopper for, at danske chaufførers job forsvinder til udlandet på grund af konkurrenceforvridning med meget lave lønninger til de især østeuropæiske lastbilchauffører.
Foto: TV Midt/Vest

De to politikere vil blandt andet have kommunerne, politiet og skat på banen i kampen om at få arbejdet tilbage til de danske chauffører.

Hvis det står til de to politikere, så skal kommunerne til at kontrollere rastepladser for ulovligt parkerede lastbiler. Der skal også etableres en særlig enhed under politiet, som i samarbejde med skat skal have social dumping som fokusområde, og så skal der laves en særlig politienhed på området, som skal tjekke sikkerhed, køre- hviletidsregler samt færdselsloven.

Dansk Folkeparti og SF foreslår følgende: