Fra krykker til canicross: Bo og hunden Rocky modbeviste lægerne og fandt en ny passion

Efter en alvorlig ulykke fik Bo Kollemorten at vide, at han ikke ville kunne gå normalt igen. Nu løber han sammen med hunden Rocky i en særlig sport.

Lægernes dom var hård: Du kommer aldrig til at gå uden hjælpemidler igen.

quote

Jeg fik at vide, at jeg ville være heldig, hvis jeg kom til at gå ordentligt igen

Bo Kollemorten, canicrossløber

I en trafikulykke i 2005 fik Bo Kollemorten ødelagt sin hofte og sit venstre ben. Foran ham var udsigten til et liv med krykker slemt.

- Det var hårdt. Jeg troede, at mit liv var slut, siger Bo Kollemorten.

Efter mere end ti år med smertestillende medicin ville han det anderledes. Med tiden genvandt han evnen til at gå og løbe, selvom sidstnævnte var en stor udfordring for ham.

Drivkraften for at komme til at løbe igen fik fornyet styrke, da han fik øjnene op for canicross.

- Jeg har ikke set mig tilbage siden. Det er min passion nu, siger han.

I dag træner han ofte sammen med sin hund Rocky, og de var begge med, da hundrede hunde med ejere var til canicrossløb på motocrossbanen i Kolding søndag.

Et særligt bånd

Canicross er en løbesport, hvor man har et bælte om livet og løber gennem terræn hægtet sammen med en hund.

- Det er jo en fantastisk mulighed for at få trænet din hund, samtidig med at du selv får motion. Det giver bare god mening for begge parter, siger Anita Hedelund, der er tovholder for Team Jelling i løbeklubben HPM Dirty Paw.

Bo Kollemorten og hunden Rocky.
For et år siden havde Bo Kollemorten ikke regnet med, at han skulle løbe igen. Men så begyndte han at tage hunden Rocky med ud på løbetur.
Foto: Frank Blauenfeldt, TV SYD

Anita Hedelund har været med i klubben lige fra begyndelsen, og selvom interessen for sporten er blevet større de seneste år, så er det stadig en forholdsvis lille sport i Danmark.

Det har dog også sine fordele.

quote

Der er et enormt godt sammenhold, og vi hjælper hinanden. Selvom vi løber konkurrencer, så snakker vi stadig og hepper på hinanden

Bo Kollemorten, canicrossløber

- Man lærer jo folk at kende i hele Danmark og også i udlandet. Og man kan komme ud og løbe, ligegyldigt hvilket niveau man er på. Om man løber, lunter eller bare vil gå rundt, så er der plads til det, siger Anita Hedelund.

Sport med sin bedste ven

Selvom Bo Kollemortens trafikulykke efterhånden ligger en del år tilbage, så påvirker den ham stadig. Han har stivhed i ankel og foden, men sammen med hunden Rocky holder han sig i gang.

- Jeg fik at vide, at jeg ville være heldig, hvis jeg kom til at gå ordentligt igen, siger Bo Kollemorten.

Han kunne selvfølgelig bare løbe turene selv, men det er noget andet at have hunden med.

- Det har givet et helt andet samarbejde mellem min hund og mig, at vi er begyndt at løbe sammen. Og så giver det noget, at man kan gøre det med sin bedste ven, hunden, siger Bo Kollemorten.

Fællesskabet smitter også af til de andre i klubben. For godt nok er det en sport, men for Bo Kollemorten handler det om mere end resultater.

- Der er et enormt godt sammenhold, og vi hjælper hinanden. Selvom vi løber konkurrencer, så snakker vi sammen og hepper på hinanden, siger han.