Giver 100.000 kr. til middage for demente

Alzheimerforeningen i Trekantområdet har fået en donation på 100.000 kr. Pengene skal sikre en årlig hyggemiddag for par, hvor den ene har en demenssygdom.

Pengene kommer fra Ole Møller Hansen, som er øverste chef for de danske og baltiske afdelinger af firmaet Smurfitt Kappa. Han fejrede i foråret fødselsdag og 25 års jubilæum i firmaet – og opfordrede gæsterne til at donere penge til Alzheimerforeningen.

Donationen er øremærket til den årlige Candle Light Dinner i Kolding, som foreningen holder for medlemmer fra hele Trekantområdet, oplyser formand Grethe Skovlund fra Vejle.

Festen holdes  i Kvarterhuset i Kolding. Deltagerne har selv betalt en del – og arrangementet kan kun gennemføres, fordi eet stort antal frivillige hjælper til.

- Vi blev i foråret kontaktet af Ole Møller Hansen fra Kolding. Han havde i pressen læst om festen, og i forbindelse med sin private fest i juni i anledning af sin fødselsdag og jubilæum opfordrede han sine gæster til ikke at komme med gaver, men at donere et beløb til Alzheimerforeningen Trekantområdet.  Ole Møller Hansen har efterfølgende selv privat tredoblet beløbet, som dermed er kommet op på de 100.000 kr., forklarer Grethe Skovlund.

- Det er en fantastisk gestus og et stort skulderklap. Donationen giver os mulighed for at gøre noget særligt for demente i vores område og giver meget mere luft i et ellers meget stramt festbudget.

 

 

Fakta om demens