Gratis kanyler til Koldings narkomaner

Misbrugere i Kolding kan fremover bytte deres brugte kanyler med nye, som kommunen udleverer gratis.

Risikoen for smitte gennem brugte kanyler skal ned, og sprøjterne skal væk fra gadebilledet. Det er baggrunden for, at Kolding kommune har besluttet sig for at uddele gratis kanyler til byens narkomaner.

- Vi håber på at kunne bidrage til, at misbruget foregår sådan, at de ikke får yderligere sygdomme, siger Christian Haugk, der er 2. viceborgmester i Kolding, til TV SYD.

Hvis misbrugere deler brugte sprøjter, kan de smitte hinanden med sygdomme som hiv og hepatitis.

Ordningen bliver sådan, at misbrugerne afleverer deres gamle sprøjte, når de får en ny.

- Det betyder, at vi får et byrum, hvor kanyler ikke ligger og flyder, og hvor børn kan komme til at stikke sig på dem, siger 2. viceborgmester, Christian Haugk, til TV SYD.

Det bliver Regnbuen, som er værested for hjemløse og socialt udsatte, der kommer til at udlevere kanylerne. Kommunen forventer, at ordningen træder i kraft inden for de næste 4 uger.

Sender I ikke et forkert signal om kommunens holdning til misbrug ved at udlevere sprøjter?

-Jeg synes, det ville naivt at lukke øjnene for, at misbruget foregår. Det kan vi ikke fjerne med et trylleslag. Vi skal selvfølgelig stadig arbejde med at få folk ud af misbrug, men vi er nødt til at anerkende, at der er nogle mennesker, der har det misbrug. Og så må vi hjælpe dem til at gøre det på en hygiejnisk og sikker måde.

Flere andre kommuner i landet uddeler gratis kanyler. Eksempelvis Esbjerg, hvor narkomanerne kan få kanyler på byens apoteker, i automater eller i såkaldte kanylebusser.