Kolding byråd mister Venstre-flertal

Byrådsmedlem Merete Due Paarup har tirsdag meddelt, at hun skifter parti. Det betyder, at Venstre mister sit flertal i Kolding Byråd.

Merete Due Paarup, mangeårigt byrådsmedlem for Venstre i Kolding Byråd, skifter til Radikale Venstre. Dermed går partiet fra 13 til 12 mandater i byrådet og mister det absolutte flertal.

Årsagen til udmeldelsen skyldes uenighed om udlændinge- og integrationspolitikken.

- Jeg har haft sværere og sværere ved at se mig selv i Venstre med de mange symbolpolitiske tiltag. Det gælder alt fra grænsebomme til smykkelove og fra håndtryk til tørklædeforbud, og det tager jeg nu konsekvensen af, siger Merete Due Paarup til TV SYD.

Venstres nu tidligere gruppeformand siger, at hun nu er, hvor hun hører til politisk.

- Jeg bliver meget mere 'Merete' med det værdipolitiske og det menneskesyn, som Radikale Venstre står for.

Borgmester ærgrer sig

Borgmester Jørn Pedersen, Venstre, ærgrer sig over Mere Due Paarups partiskifte.

- Jeg er ked af det, og brandærgerlig over det. Merete har bidraget med rigtig meget i sit politiske arbejde, så det bliver et tab.

At Venstre mister flertal i byrådet, ser borgmesteren dog ikke som et problem.:

- Vi har aldrig brugt vores flertal i byrådsarbejdet, så det kommer ikke til at gøre en forskel i det daglige politiske arbejde, mener Jørn Pedersen.

Med Merete Due Paarups spring til Radikale Venstre går partier fra et til to mandater i Kolding Byråd. 

I begyndelsen af oktober forlod Pernille Øhlenschlæger Pedersen også Venstre og meldte sig helt ud af byrådsarbejdet. Hun blev erstattet af Henrik Nielsen.