Landsby vært for Sepp Pionteks afskedskamp: Tilskuertallet kan overgå indbyggertallet

Sepp Piontek har sin sidste kamp som træner, når Fynslund Boldklub tager imod oldboyslandsholdet.

Fredag kommer Danmarkshistoriens mest populære tysker til Fynslund Stadion i Jordrup ved Kolding. 81-årige Sepp Piontek er træner for allersidste gang efter en fantastisk karriere, som især huskes for det sprudlende danske landshold ved EM i 1984 og 1986. 

Han sætter sig på bænken som træner for det danske oldboys-landshold, som spiller mod de gamle drenge fra Fynslund Boldklub. 

Største kamp nogensinde

Det er den største kamp i Fynslund Boldklubs historie, siger formanden Hans Rostgaard Andersen. Der bor 529 borgere i Jordrup, og måske kan tilskuertallet overgå indbyggertallet. 

- Vi venter mellem 600 og 800 tilskuere til kampen. Den tidligere tilskuerrekord er mellem 150 og 200 mennesker til en kredskamp. Men det her er større. Vi sælger pølser og fadøl før, under og efter kampen og regner med godt vejr, så det kan blive en dejlig aften, fortæller han. 

Sepp Piontek som landstræner

Udsat i corona-året

Kampen mod oldboys-landsholdet var programsat sidste år, hvor den skulle markere Fynslund Boldklubs 50 års jubilæum. Men på grund af corona-restriktioner blev den udsat to gange. 

Til gengæld får klubben altså Pionteks afskedskamp, og oldboys-landsholdet kommer med en på papiret stærk trup, som bør kunne sikre en festlig aften og en afskedssejr til Sepp Piontek. 

Blandt andre Martin Jørgensen, Mogens Krogh, Jakob Poulsen, Peter Graulund og den tidligere Esbjerg-profil Hans Henrik Andreasen går på banen i rødt og hvidt.

quote

Jeg sad jo om natten og så Danmark slå Uruguay 6-1

Kim Rungborg, oldboys-målmand, Fynslund Boldklub

Målmand venter bombardement

Over for dem står lokale, gamle drenge som målmanden Kim Rungborg. 

- Det er et lidt skræmmende hold, de stiller med, og nogle af dem løber stadig hurtigt. Så hvis vi kan holde dem på under 10 mål, så er det vist meget godt klaret, siger Kim Rungborg.

Han er 56 år og husker tydeligt Pionteks tid som landstræner.

- Jeg sad jo om natten og så Danmark slå Uruguay 6-1 ved VM i Mexico. Det var det bedste danske landshold nogensinde, synes jeg. Så det er både stort og sjovt at møde oldboys-landsholdet med Sepp i spidsen. Vi glæder os meget, siger Kim Rungborg.

Sepp Piontek (blå bog)

Tændte dynamitten

Efter kampen dækkes der op til middag i Fynslundhallen, hvor klubbens bestyrelse, sponsorer og selvfølgelig de to holds spillere kan udbringe en skål for den legendariske træner. Og der er masser at skåle for:

Sepp Piontek blev landstræner i 1979 på et tidspunkt, hvor Danmark aldrig havde kvalificeret sig til et verdensmesterskab, og hvor man stillede sig tilfreds med såkaldt "ærefulde" nederlag mod de store nationer. 

Det ændrede sig med Piontek. Reseppten var tyskerens disciplin med plads til store spilleres kreativitet, som tilsammen førte Danmark til en EM-semifinale i 1984 - og en ottendedelsfinale ved VM i Mexico i 1986. 

Det var formentlig det mest velspillende danske landshold nogensinde - med profiler som Laudrup, Simonsen, Elkjær, Olsen, Arnesen og Lerby. Tyskeren tændte den danske dynamit, og han kan være sikker på at blive hyldet i Jordrup fredag aften. 

Der er gratis adgang til kampen, som begynder klokken 18.30. 

Oldboys-landsholdets trup