TV der bevæger dig

Natteravnene på vingerne i Christiansfeld

Massiv opbakning til at oprette afdeling af Natteravnene i Christiansfeld. 32 meldte sig til aktiv tjeneste for at undgå ballade, utryghed og hærværk.

Poul Fremmelev viser et eksempel på hærværk på skolen. Foto: Claes Adel, TV SYD

62 mødte op til borgermøde på Christiansfeld Skole. Heraf meldte 32 sig til at være aktive i de gule jakker. Fire meldte sig til en styregruppe, som bl.a. skal lægge vagtskema.

- Jeg kan næsten ikke få armene ned, fordi der kom så mange, siger initiativtager og skoleleder Poul Fremmelev til TV SYD.

- Jeg er mest imponeret over, at fire personer meldte sig til styregruppen, og dermed virkelig tager ansvar. To af dem har børn på skolen. De andre har ikke. I skolebestyrelsen var vi lidt bekymrede for, at vi måske kom til at hænge på ansvaret for Natteravnene. Men det blev så ikke tilfældet.

Chefkonsulent Leif Christiansen fra Natteravnene deltog i mødet, som skolebestyrelsen havde indbudt til.

Uroen i den lille by har betydet, at mange forældre har været utrygge ved at lade deres børn mødes ved skolens bålsted eller i skolegården, hvor urolighederne og hærværk har fundet sted. 

Læs også Hærværk og indbrud plager fredelig by

02:32

Siden 9. juli er en bølge af indbrud og hærværk væltet ind over Christiansfeld, der er på Unesco's verdensarvsliste. TV SYD indslag fra 13. august. 

Luk video