Pårørende vil stadig have sin søn boende på bosted efter tragisk ulykke

En tragedie ramte bostedet Centervej i Kolding, da en beboer onsdag aften afgik ved døden efter at have siddet i et spabad med skoldende varmt vand.

Susanne Foged har haft sin søn boende på bostedet siden 2009. Hun fortæller, at ledelsen har håndteret sagen godt under de svære omstændigheder.

- Det var dybt tragisk, og alle mine tanker gik til de nærmeste pårørende. Vi er blevet godt orienteret fra ledelsen, og det giver en god ro, at man ved, hvad der foregår, siger hun.

Siden 2019 har Susanne Foged været formand for de pårørendes støtteforening. I denne situation udtaler hun sig dog kun på sine egne vegne og ikke på alle de pårørendes.

Den afdøde beboer var en mand i 40´erne. Den 31. januar blev han kørt på hospitalet efter at have fået andengradsforbrændinger, da han benyttede bostedets spabad, hvor vandet var skoldhedt. 

En uge efter dødede han af sine kvæstelser.

Sydøstjyllands Politi indledte den 31. januar en strafferetlig efterforskning, som skal undersøge, om der ligger en strafbar relation bag hændelsen, og hvem der eventuelt skal stilles til ansvar for dødsfaldet.

Problemer med patientsikkerheden

Bostedet på Centervej fik i efteråret et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, da et tilsyn i september sidste år konstaterede, at bostedet led af større problemer, når det kom til patienternes sikkerhed.

Ifølge social- og handicapchef i Kolding Kommune, Gülcan Güven Grud, har påbuddet og hændelsen den 31. januar ikke noget med hinanden at gøre.

På trods af flere episoder, der stiller spørgsmålstegn ved bostedets patientsikkerhed, er Susanne Foged glad for sin søns hjem.

- Jeg kunne aldrig finde på, at han skulle flytte hjem. Han bor godt og får en masse hjælp. Derudover er han glad, og det gør mig glad, siger hun.

Sydøstjyllands Politi har af hensyn til undersøgelsen og de pårørende til den afdøde ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.