TV der bevæger dig

Politiet advarer om oversvømmede veje og gader

En lang række veje, gader og parkeringsområder i TV SYDs område er mandag oversvømmede efter weekendens og nattens regn. Politiet opfordrer til forsigtig kørsel.

Ved 13.30-tiden blev Tarphagebroen åbnet for trafik igen efter oversvømmelse. Foto: John Randeris

Der var vand på vejbanen i Vejle søndag aften. Foto: Peter Elgaard, TV SYD

Her ses parkeringspladsen ved Billund Lufthavn, hvor der er pumpet vand væk i mange timer. Foto: Trekantområdets Brandvæsen

1 af 3

Mens højvandet ved Vestkysten ikke har givet de store problemer natten til mandag, så volder regnvand store problemer i flere byer på den østlige kyst.

I Kolding og Vejle er der tidligt mandag morgen en række oversvømmede veje og gader.

- Kør hjemmefra i god tid og kør forsigtigt. Der er risiko for at køre ind i store mængder vand på alle strækninger, siger vagtchef Halfdan Kramer, Sydøstjyllands Politi, til TV SYD mandag morgen klokken 05.45.

Læs også Se billederne: Regn og blæst satte sit præg på søndagen

Kolding Kommune oplyser mandag morgen, at trafikken og parkeringsforholdene i Kolding er påvirket af de store mængder regn i weekenden. Ålegården og parkeringspladserne ved vejen er spærret. Det betyder også, at vejen er spærret for busser. Plovfuren, der af mange bruges som en smutvej, er lukket.

- Mandskab kæmper også for at holde Vestre Ringgade i Kolding åben. I Vejle er Vesterbrogade delvis spærret på grund af vand på vejbanen. Rute 30 mellem Horsens og Ølholm er oversvømmet ved Ølholm, oplyser vagtchef Halfdan Kramer, Sydøstjyllands Politi.

Vejle Kommune meddeler på Facebook, at vandstanden er faldet, og vandet løber ikke længere over ved Abelones Plads. Vesterbrogade er stadig være spærret i vestgående retning på en strækning, og det betyder en mindre omkørsel på ca. 400 meter over Gormsgade.

Det er først og fremmest trafikken, som vandet skaber problemer for og har givet travlhed hos politi og beredskab, mens de mandag morgen ikke har fået meldinger om oversvømmede bygninger. Det skyldes bl.a., at beboerne i de udsatte områder har garderet sig med sandsække for at undgå, at vandet trænger ind.

Mandskab fra Trekantområdets Brandvæsen har søndag i mange timer pumpet vand væk fra parkeringsområderne ved Billund Lufthavn.

Tarphagebroen var lukket mandag formiddag

Prognosen for højvande på Esbjerg Havn forudser en vandstand på 2,78 meter over normal klokken 08.20.

- Vi forventer ikke, at det giver de store problemer. Natten til mandag har vi også undgået trafikale gener, selvom vejene generelt er meget våde, oplyste vagtchef Henrik Sønderskov, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD ved 06-tiden.

Senere blev det dog nødvendigt at lukke Tarphagebroen på grund af oversvømmelse. Den blev genåbnet igen ved 13.30-tiden, da vandet havde trukket sig tillbage.

Mest sete på tvsyd.dk