TV der bevæger dig

Se video: Skovene går i frø

I disse dage indsamles frø fra nogle af Danmarks flotteste træer. Frøene skal blive til nye juletræer og bøgeskove. I skovene ved Kolding er der aktivitet og traktorlarm i disse dage. I Stenderup Nørreskov og Midtskov samles der bog fra de bedste bøgetræer. I Ussinggård Skov indsamles der kogler fra nordmannsgran.

01:50

Alle er velkomne til at besøge skovene, hvor der indsamles frø, blot man holder god afstand til maskinerne. I Stenderup Nørre- og Midtskov er der lagt net ud under de gamle bøgetræer. Nettene rystes, og frøene renses med en stor, traktormonteret tromlerenser.

1 af 2

Stenderupskovene har en lang tradition for at producere kvalitetstræ. Her er flotte bevoksninger af f.eks. bøg, lind og stilkeg. I de år, hvor træerne sætter mange frø, indsamles frøene og sendes til Planteavlsstationen, som står for videre bearbejdning og salg.

- Det er ikke et superår i forhold til frø, men det ser alligevel ud til, at udbyttet bliver rimeligt godt, siger skovfoged Claus Simonsen, Naturstyrelsen Trekantsområdet.

I år er der hårdt brug for frø, fordi stormene i efteråret 2013 nedlagde mange træer i hele landet. Dertil kommer, at der laves en del skovrejsning på landsplan. Det kræver også en stor mængde planter.

Se og hør Claus Simonsen (51 sek.):

00:51 Luk video