Skilsmisse i børnehøjde

Aalykkeskolen i Kolding deltager i et pilotprojekt, hvor skilsmissebørn taler med andre skilsmissebørn.

I alt 300.000 børn på landsplan er skilsmissebørn. Børn, der til daglig kæmper med nogle af de samme problemer. Ofte har børnene dårlig samvittighed og vil gerne tage skylden for deres forældres skilsmisse. 

Derfor har Center for Familieudvikling lavet et pilotprojekt på Aalykkeskolen i Kolding. Konceptet er, at skilsmissebørn kan tale med hinanden om deres følelser. 

- Det er et forum, hvor børnene kan tale med ligesindede om problemer og frustrationer i hverdagen, siger Dorte Jensen, lærer på 6.B på Aalykkeskolen.

Det er dejligt at være med. Så kan man få snakket ud om de ting, og man  også nye venner. Det siger et af børnene, Lauritz, fra 6. a, til TV SYD.

 

quote

Det er dejligt at være med. Så kan man få snakket ud om de ting, og man  også nye venner. 

Lauritz, fra 6. a.

Giver øget trivsel for børnene

Samtalegrupperne gør, at børnene kan få afløb for deres følelser, og det gavner, sigerDorte Jensen.

- Når et barn oplever det her frirum for deres tanker og problemer, så giver det en bedre trivsel og læring, siger hun om projektet. 

- Det betyder meget for børnene, fordi de kommer og efterspørger det, og de er kede af det, når grupperne stopper, siger Dorten Jensen.

Tosdag aften, 13. oktober, viser TV2 dokumentarudsendelsen "Skilsmisse i børnehøjde". Udsendelsen tager bl.a. udgangspunkt i skoler i Kolding.