TV der bevæger dig

Skole med engelsk i anden klasse

Her i det nye skoleår har Kolding fået en ny skole med vægt på det internationale og engelsk fra anden klasse.

01:54

Første skoledag på den ny Dronning Dorothea Skole.

1 af 2

Den nye skole er opkaldt efter Dronning Dorothea, der var gift med Christian den Tredje.  Skolen overtager den tidligere Dyrehaveskolen, og mange af de to-sprogede elever følger med.

Højere karakter

Den gamle skole havde stor succes med fælles læsning. Børnene fik i gennemsnit en karakter, der er 0,8 højere end forventet, når der er taget højde for deres sociale baggrund. Derfor bliver den fælles læsning ført videre i den nye skole.

- Vi ønsker at støtte den læsning, der også foregår i hjemmet. Det betyder, at hele skolen læser på et bestemt tidspunkt hver dag. Man vil som gæst på skolen bemærke den ro, der er på netop dette tidspunkt. Vi er overbevist om, at dette og andre tiltag vil gøre eleverne dygtigere, forklarer inspektør Henning Dannesboe.
 

Tysk i sjette klasse

Dronning Dorothea Skolen har godt 100 elever. Den lægger særlig vægt på det internationale og fælles læsning, så børnene får mere tid til fordybelse.
Skolen vil undervise eleverne i engelsk fra anden klasse og tysk fra sjette klasse. Fra det nye skoleår skal de alle have 33 lektioner hver uge, fordelt med syv de første fire dage og fem om fredagen.
 
- Pædagoger vil som noget nyt være med i undervisningen på samtlige klassetrin. Der skal være mere sport og bevægelse, som godt kan ligge ind imellem timerne. Samtidig forventer vi, at kunne løfte elevernes indlæring, når vi arbejder sammen i længere tid hver dag, forklarer skoleinspektør Henning Dannesboe.