Skuffet over afgørelse om piskesmæld

Tina Lund fra Kolding lider af piskesmæld og er skuffet over, at retten i Kolding har afvist at hun skal have erstatning efter en trafikulykke.

Der er nemlig ikke beviser på, at hendes smerter er en direkte følge af trafikulykken, fordi der er gået så lang tid mellem ulykken og lægebesøget.

En rapport, som sygeplejersken på skadestuen skrev, var ikke nok for at påvise, at Tina Lunds ulykke kunne have forårsaget piskesmældet, mener Retslægerådet. Det kunne en nærmere lægeundersøgelse samme dag måske have gjort.

-Det er uhyggelige perspektiver, at mennesker kan miste retten til erstatning, hvis de er så uheldige at blive tilset af sundhedspersonale i den forkerte kittel. Det er urimeligt, at man som syg skal være opmærksom på, om det er en læge eller en sygeplejerske, der noterer i journalen, siger advokat Anne Katrine Bay, der har kørt sagen for Tina Lund..

Tina Lund selv forklarer, at hun udfyldte en skadesanmeldelse, og at sygeplejersken lavede et notat i skadejournalen om ondt i nakken.

-Jeg havde hverken overskud eller fantasi til at forestille mig, at det kunne blive fatalt for min fremtid, at jeg ikke blev tilset af en læge, siger hun. Før ulykken havde hun et fuldtidsjob. I dag arbejder hun som pædagogmedhjælper i et fleksjob.

Tina Lund vil nu have sagen prøvet ved landsretten.