Venindepar til Alberte-koncert: - 'Lyse nætter' minder os om, at vi går mod lysere tider

Torsdag aften spillede Alberte Winding koncert på Koldinghus. For et par af publikummerne rammer særligt én af Albertes sange plet i en tid, hvor optimismen fylder mere og mere.

Under en lys og lun aftenhimmel gav Alberte Winding torsdag koncert på Koldinghus.

Det var den første af i alt fire gratis Sommer Pop Up-koncerter, som er et samarbejde mellem TV SYD og MusikKolding.

Med til koncerten var blandt andre venindeparret Jette Andersen fra Egtved og Linda Neermann fra Vejle.

De er glade for, at situationen igen tillader, at man kan komme til koncert.

- Jeg glæder mig til at høre noget godt musik. Nu kan vi pludselig komme ud og høre noget musik, og det har vi jo manglet lidt i løbet af det forgangne år, siger Jette Andersen.

Danskernes soundtrack under corona

En af de sange, som har fået en renæssance under coronaen er Alberte Windings ‘Lyse nætter’.

En sang, som er blevet spillet og sunget flere gange under fællessang og altankoncerter i fjernsynet.

Og for venindeparret er sangen nærmest blevet et soundtrack for det forgangne år. Sangen rammer plet hos dem - ikke mindst i lyset af coronaen.

- Jeg bliver eftertænksom, fordi den sang sætter så mange ting i relief. Man kan nå at tænke så mange tanker, og man kan virkelig relatere til indholdet i teksten, siger Linda Neermann og fortsætter:

- Den får en til at tænke på, hvad det er for et liv, vi alle sammen lever. Og det har coronaen jo også været med til. Sangen kan få en til at tænke “er jeg nu egentligt der, hvor jeg gerne vil være i mit liv”, siger Linda Neermann.

Hun arbejde på en folkeskole, hvor netop 'Lyse nætter' er en af gengangerne, når der skal synges morgensang på skolen.

Og veninden Jette Andersen deler Linda Neermanns tanker om, at sangen indbyder til eftertænksomhed over nogle eksistentielle spørgsmål, som ikke er blevet mindre under coronaen.

- Nu er vi alle ved at være vaccineret, og vi kan have en sommer, der er mere lys end sidste år. Så det er også et budskab om, at vi går mod lysere tider, siger Jette Andersen.

Program for Sommer Pop Up

Alberte Winding: 

  • Torsdag den 24. juni 2021 kl. 20 på Koldinghus (UDSOLGT).


Thomas Buttenschön og Chief 1:

  • Torsdag den 1. juli 2021 kl. 20 i Geografisk Have (UDSOLGT)


Hardinger Band:


Mekdes:

Koncerterne er gratis at overvære, men det kræver, at man på forhånd bestiller billet, som kan fåes via linkene i programmet herover.

Hvis du hellere vil nyde musikken hjemme fra sofaen, sendes koncerterne også på TV SYD+, i appen TV SYD Play eller her på hjemmesiden.

De tre følgende torsdage er det henholdsvis Chief 1 og Thomas Buttenschøn, Hardinger Band og Mekdes, der giver koncerter i det fri i Kolding.