Tumult i retten: 35-årig varetægtsfængslet for knivdrab i Kolding

Den formodede gerningsmand til søndagens knivdrab i Kolding er blevet varetægtsfængslet i fire uger for vold med døden til følge.

Denne mandag den 2. januar blev en dramatisk en af slagsen ved Retten i Kolding, hvor den formodede gerningsmand til søndagens knivdrab i Kolding blev fremstillet i grundlovsforhør klokken 12. 

TV SYDs udsendte reporter fortæller blandt andet, at der ved retten befandt sig et stort opbud af tungt bevæbnede betjente, og selv inde i retten stod mere end en håndfuld betjente vagt med maskinpistoler.

quote

Det er en alvorlig sag, og vi er på et meget tidligt stadie i efterforskningen

Maja Nadia Pedersen, anklagerfuldmægtig, Sydøstjyllands Politi

Den sigtede er en 35-årig mand, der ifølge TV SYDs udsendte reporter beskrives som en høj, blond og meget muskuløs mand, der under retsmødet var iført en blå dragt. 

Han er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237 for natten til 1. januar klokken 05.10 at have tildelt en 26-årig mand flere knivstik i ryggen.

Den 26-årige blev kørt på Kolding Sygehus umiddelbart efter hændelsen, men afgik ved døden klokken 06.37.

Der er lagt blomster og sat lys på det sted i Kolding, hvor den 26-årige natten til 1. januar blev stukket ned.
Der er lagt blomster og sat lys på det sted i Kolding, hvor den 26-årige natten til 1. januar blev stukket ned.
Foto: Pia Thordsen

Tumultariske scener i retten

Uden for retssalen havde der samlet sig en større gruppe arabisktalende mennesker, og politiet måtte flere gange afvise tilhørere, der ville tage del i grundlovsforhøret, så der var plads til politiets betjente i salen. 

Da forhøret startede, var der omkring 10 bekendte til stede i salen, hvoraf de fleste var unge mænd.

Men undervejs måtte flere af dem sendes ud af salen, fordi de råbte skældsord efter den sigtede. 

TV SYDs udsendte reporter fortæller desuden, at der blandt andet blev råbt "luder", "fucking svans" og "du har ingen idé om, hvad vi vil gøre ved dig" efter den 35-årige. På gangen uden for retten var der tillige en kvinde, der råbte til den sigtede, at hun elsker ham. 

Anklageren begærede lukkede døre i sagen, og dét ønske valgte retten at efterleve, hvorfor vi endnu ikke kender til de nærmere omstændigheder.

- Det er en alvorlig sag, og vi er på et meget tidligt stadie i efterforskningen. Der pågår derfor stadigvæk en masse efterforskning, og derfor er der ikke nogen, der skal have lejlighed til at gøre sig bekendt med de nærmere omstændigheder i sagen, siger Maja Nadja Pedersen, der er anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi. 

Grundlovsforhøret endte med, at den 35-årige blev varetægtsfængslet i fire uger for vold med døden til følge - og altså ikke manddrab, som han ellers stod sigtet for.

Varetægtsfængslingen giver politiet tid og ro til at efterforske sagen yderligere. 

De fortæller, at de blandt andet afventer at afhøre vidner i sagen, ligesom der er spor, som de endnu ikke er færdige med at undersøge.

Den 35-årige nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.