Ugens kreative udfordring: Lav en nisselandsby

TV SYD er tilbage med endnu en sæson af programmet Krea Kongen Jul, der opfordrer jer til at være kreative. I ugens udfordring skal I finde nisserne frem. Send os dit billede og vær med i konkurrencen om at blive ugens Krea Konge.

December nærmer sig med hastige skridt, og julepynten er for længst fremme i butikkerne. Snart er det tid til julemad, julepynt og masser af julehygge.

Derfor har TV SYD samlet et hold eksperter og en masse inspiration til, hvordan I kan komme godt i gang med at skabe hyggelige og ikke mindst kreative julestunder – sammen eller hver for sig.

Krea Kongen er et univers, som I kan blive en del af her på tvsyd.dk eller se i tv, når vi hver lørdag sender programmet direkte klokken 19:30 på TV SYD, TV SYD PLUS eller i vores TV SYD PLAY-app.

Hver lørdag giver vi jer en ny udfordring, mens ugens ekspert giver jer tips og tricks til, hvordan I kan løse opgaven – og hvis I vil lege med, så kan I blive ugens Krea Konge og vinde en lækker kurv, der kan gøre julen lidt sødere og sjovere. 

Kamilla Høy elsker nisselandsbyer i alle mulige afskygninger.
Kamilla Høy elsker nisselandsbyer i alle mulige afskygninger.

Et unikt univers for børnene

Denne uges ekspert er Kamilla Rønnov Kramme Høy. Hun er skarp i det kreative hjørne og arbejder i Plantorama, som hvert år disker op med store juleudstillinger. Her har hun blandt andet været med til at lave nogle af de fantastiske nisselandsbyer, som du finder i udstillingerne.

- Nisselandsbyer er helt særlige. De erhyggelige at se på, de er sjove at lege med, og så skaber de et helt unikt univers, som børnene kan leve sig ind i, siger hun.

I denne uge lader vi derfor nisserne flytte ind hjemme hos jer. I skal allerede nu finde julehumøret og kreativiteten frem, for ugens udfordring er:

Lav en nisselandsby

I forbindelse med, at vi skyder programmet og en ny udfordring i gang, får I her et par tips til at lave en nisselandsby. 

thumbnail_IMG_8526

Tips til en nisselandsby

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når det gælder om at lave sin helt egen nisselandsby. Det fortæller ugens ekspert, Kamilla Rønnov Kramme Høy. Ved siden af jobbet i Plantorama er hun uddannet naturformidler og laver workshops med børn og unge, hvor hun blandt andet laver nisselandsbyer til jul.

- Jeg elsker at komme ud i naturen, og det gør børnene også. Så hvorfor ikke bruge en tur i skoven på at samle lidt ind til nisselandsbyen, fortæller Kamilla Rønnov Kramme Høy.

Hun samler blandt andet blade og mos til bunden af nisselandsbyen, men også kastanjer til kastanjedyr og kogler til nisser, som hun laver nissehuer af filt til. Bark og træstykker kan der bygges huler af. Pinde kan stables og bruges som brændestabler.

- Der er masser af muligheder, siger hun og fortæller, at man jo også kan lave dem med vat som sne, et spejl som sø, gran som træer og nisser fra kassen med julepynt, hvis man ikke er til en tur i skoven. 

Om Krea Kongen

Deltag i Krea Kongen Jul

Er du blevet inspireret til at deltage i udfordringen og lave en nisselandsby, så tøv ikke med at gå i gang. Tag et billede af dine kreative udfoldelser og send det til os via formularen herunder.

Deadline for at indsende et billede og være med i konkurrencen er torsdag klokken 9. Du må maks. sende ét billede.

Du kan også klikke ind på tvsyd.dk/kreakongenjul.

Ingen konkurrence uden præmier. Hver uge finder vi en vinder, der får en julekurv med søde sager og materialer til flere stunder med kreativ leg.

Vi håber, at du vil lege med og deltage i jagten på at blive ugens Krea Konge.

Du uploader dit billede her:

Denne konkurrence er afsluttet