Døgninstitution lukker efter ugers rygter om magtanvendelse og kriminalitet

Et enigt byråd i Varde Kommune valgte fredag at lukke døgninstitutionen Tippen, som de seneste uger har været genstand for rygter om dårlige forhold.

Varde Kommune besluttede fredag på et  ekstraordinært byrådsmøde at lukke døgninstutionen Tippen i Ansager.

Det sker efter flere ugers rygter om magtanvendelse og krimminalitet blandt de unge på stedet. På baggrund af en rapport om opholdsstedet ved Ansager besluttede et enigt byråd altså at lukke Tippen fra nytår.

Til mødet fremlagde Per Rask Jensen (V) baggrunden for indstilling om lukning. Han påpegede, at der både var en stor mængde problemer, at det var foregået over et langt tidsrum, og at det var alvorlige problemer.

- Så kan man ikke bare lukke øjnene. Det er alvorligt, sagde han til JydskeVestkysten.

Derefter fik alle gruppeformændene samt Poul Rosendahl (V), formand for Handicaprådet, ordet, og de anbefalede alle en lukning af døgninstitutionen.

- Vi er helt afklaret med, at vi ikke kan se anden mulighed end at lukke stedet, sagde Tina Agergaard Hansen (DF).

Kritik af tilsyn

Flere politikere påpegede også, at de ikke kunne forstå, hvordan Socialtilsyn Syd har kunnet lave fire positive rapporter om Tippen, før de i den seneste rapport pludselig præsenterer et helt andet billede af stedet. Holger Grumme (R) kaldte det "foruroligende og skræmmende".

JydskeVestkysten har sendt Socialtilsyn Syd nogle spørgsmål vedrørende kritikken. Vi har endnu ikke modtaget svar.

Flere politikere erklærede sig åbne over for at genåbne Tippen i en ny form senere. Det blev der dog ikke truffet nogen endelig beslutning om, så det bliver et nyt byråd, der skal tage stilling til det.