TV der bevæger dig

Kold luft på Fanø: Kun fem politikere bag ny borgmester

Fanøs nye borgmester må tage til takke med en smal 6-5-konstituering. Partierne bag den hidtidige konstituering ønsker ikke at indgå.

Sofie Valbjørn fra Alternativet bliver Fanøs næste borgmester. Hun forlader den hidtidige konstituering med SF, Konservative og Fanø Lokalliste - og går i stedet sammen med Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten. Foto: John Melin, TV SYD

SF, Konservative og Fanø Lokalliste ønsker ikke at bakke op om Fanøs nye borgmester Sofie Valbjørn, der sprang fra konstitiueringen med netop de tre partier. Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Indtil fredag stod Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste til at blive øens næste borgmester. Men lørdag middag meddelte Alternativets Sofie Valbjørn, at hun i stedet går sammen med Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten.

Sofie Valbjørn bliver dermed Fanøs nye borgmester. Indtil lørdag havde hun ellers konstitueret sig med SF, Konservative og Fanø Lokalliste med Kristine Kaas Krog som borgmester.

Denne nye konstellation ønsker vi ikke at indgå i, da vi ikke har tillid til, at de politiske fællesnævnere, vi er gået til valg på, kan gennemføres i en sådan konstituering.

SF, Konservative og Fanø Lokalliste i pressemeddelelse

Derfor ønsker de tre partier ikke at indgå i den nye konstituering.

- Fanø Lokalliste, Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti må konstatere, at der nu foreligger en anden konstituering, end den vi indtil lørdag formiddag var en del af. Denne nye konstellation ønsker vi ikke at indgå i, da vi ikke har tillid til, at de politiske fællesnævnere, vi er gået til valg på, kan gennemføres i en sådan konstituering, skriver de fem mandater fra de tre partier i en pressemeddelelse til TV SYD.

Kristine Kaas Krog og Merete Engsted fra Fanø Lokalliste, Christian Lorenzen og Frej Kofoed Petersen fra Konservative og SFs Karen Jeppesen fortsætter derimod samarbejdet.

- I stedet danner vi en valggruppe med vores tilsammen fem mandater, slutter partierne. 

Læs også Kontroversiel borgmester drømmer om samarbejde trods politisk kaos

Mest sete på tvsyd.dk