Kold luft på Fanø: Kun fem politikere bag ny borgmester

Fanøs nye borgmester må tage til takke med en smal 6-5-konstituering. Partierne bag den hidtidige konstituering ønsker ikke at indgå.

Indtil fredag stod Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste til at blive øens næste borgmester. Men lørdag middag meddelte Alternativets Sofie Valbjørn, at hun i stedet går sammen med Venstre, Socialdemokratiet og Miljølisten.

Sofie Valbjørn bliver dermed Fanøs nye borgmester. Indtil lørdag havde hun ellers konstitueret sig med SF, Konservative og Fanø Lokalliste med Kristine Kaas Krog som borgmester.

quote

Denne nye konstellation ønsker vi ikke at indgå i, da vi ikke har tillid til, at de politiske fællesnævnere, vi er gået til valg på, kan gennemføres i en sådan konstituering.

SF, Konservative og Fanø Lokalliste i pressemeddelelse

Derfor ønsker de tre partier ikke at indgå i den nye konstituering.

- Fanø Lokalliste, Det Konservative Folkeparti og Socialistisk Folkeparti må konstatere, at der nu foreligger en anden konstituering, end den vi indtil lørdag formiddag var en del af. Denne nye konstellation ønsker vi ikke at indgå i, da vi ikke har tillid til, at de politiske fællesnævnere, vi er gået til valg på, kan gennemføres i en sådan konstituering, skriver de fem mandater fra de tre partier i en pressemeddelelse til TV SYD.

Kristine Kaas Krog og Merete Engsted fra Fanø Lokalliste, Christian Lorenzen og Frej Kofoed Petersen fra Konservative og SFs Karen Jeppesen fortsætter derimod samarbejdet.

- I stedet danner vi en valggruppe med vores tilsammen fem mandater, slutter partierne.