TV der bevæger dig

2000 borgere risikerer atter at stå uden deres egen læge

Region Syddanmark skal tirsdag diskutere, om det skal have konsekvenser for en praktiserende læge fra Esbjerg, at han sygemeldte sig uden at tage sig forsvarligt af sine patienter.

Jens Enevoldsens praksis. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Jens Enevoldsens praksis.

1 af 2

Praktiserende læge Jens Enevoldsen fra Esbjerg genåbnede efter påske sin praksis efter en måneds lukning på grund af stress. Tirsdag risikerer han at blive tildelt en sanktion af Region Syddanmark for at bryde overenskomsten, da han 28. februar 2016 meldte sig syg. Hans 2000 patienter risikerer dermed atter at skulle stå uden egen læge.

- Vi har beviser for, at han ikke overholdt overenskomsten. Det går ikke at efterlade sine patienter i stikken på den måde, siger Frank Ingemann Jensen, afdelingschef i praksisafdelingen i Region Syddanmark, til TV SYD.

Blandt andet måtte Region Syddanmark oprette en tlf.-læge ordning, som patienterne kunne ringe til, fordi Enevoldsen ifølge regionen intet havde gjort.

Den udlægning er Jens Enevoldsen dog ikke enig i.

- Jeg fulgte overenskomsten og havde en lægelig bagstopper på min første sygedag. Klinikken blev derefter presset af regionen, og så opstod der efter min mening en force majeure-situation, hvor resten af personalet sygemeldte sig og praksis måtte lukke, fortæller læge Jens Enevoldsen til TV SYD.

Han mener, Region Syddanmark stillede for høje krav til praksissen.

- Hvad gør man i den situation, hvor lægen bliver syg? Kan man kræve, at jeg skal stampe personale op ad jorden i en situation, hvor det i forvejen er umuligt at opdrive?, spørger Jens Enevoldsen og fortsætter:

- Regionen er den direkte årsag til, at vi måtte lukke. De pressede os så meget, at mit personale også måtte sygemelde sig, siger han.

Region Syddanmark fastholder dog, at Jens Enevoldsen skulle have passet bedre på sine patienter:

- Som læge må man gerne blive syg, men så skal man sørge for, at nogen passer ens praksis. Han skulle have lavet aftale med nabolæger eller hyret nye læger til at passe klinikken, mens han var syg, siger Frank Ingemann Jensen.

Mulige sanktioner fra Region Syddanmarks side er ifølge Frank Ingemann Jensen misbilligelse, advarsel, bod eller fratagelse af ydernummer, så han er nødt til at lukke klinikken.

Jens Enevoldsen har af tre omgange over de seneste tre år været sygemeldt med stress. Han var sygemeldt den 12. juni 2013, den 21. januar 2014 og 28. februar 2016, fortæller han til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk