TV der bevæger dig

Cykelrytter stadig indlagt et år efter katastrofen ramte

På årsdagen for cykelrytter Anders Tesgaards ulykke står hans venner frem og fortæller hele historien om, hvad der skete.

00:32

Anders Tesgaard er stadig indlagt et år efter ulykken. Fredag står hans venner for første gang frem. Det sker på TV SYD klokken 19.30 i aften. Se teaseren for indslaget her.

Anders Tesgaard i den amerikanske ørken. Foto: Michael Pedersen

1 af 2

I dag er det præcis et år siden Anders Tesgaard fra Esbjerg kom alvorligt til skade, mens han var ved at cykle på tværs af USA i det 5.000 kilometer lange Race Across America.

Anders Tesgaard var i 2015 med i løbet for tredje gang, og han var bedre kørende end nogensinde før. Men en uopmærksom bilist ændrede for altid den rutinerede cykelrytters liv, da han kørte ind i Tesgaard bagfra.

- Det er nok den værste dag i mit liv. Der skete det, som der ikke måtte ske, siger Christian Ørskov, der er en af Anders Tesgaards venner og var en del af Race Across America-teamet.

Anders Tesgaards hjerne blev voldsomt skadet ved ulykken, og han ligger nu i vegetativ tilstand på et rehabilitetingscenter i Esbjerg.

Se med på TV SYD kl. 19.30, hvor Anders Tesgaards venner fortæller historien om en sportsmand af en helt særlig støbning.

12:12

Se fortællingen om Anders Tesgaard og hans lidenskab for ekstremcykling.

Luk video

 

Mere sport