Anne hyldes for 20 års tjeneste som frivillig brandmand

Lørdag afholdt Brand og Redning i Sønderborg Kommune deres årlige nytårsparole, hvor Anne Iversen blev hyldet for at have været frivillig brandmand i 20 år.

Musikken spillede i Augustenborghallerne denne lørdag, da Brand og Redning i Sønderborg Kommune afholdt deres årlige nytårsparole.

Formålet med nytårsparolen er at hylde de frivillige brandmænd for deres arbejde. En af dem er Anne Iversen, der også var på scenen for at modtage en særlig hyldest for sine 20 års tro tjeneste som frivillig ved Augustenborg-Bro Brandværn.

- Det er svært at forstå, at der allerede er gået 20 år. Det føles som om, det kun lige er et par år siden, at jeg kom med, siger hun.

Og der er ingen tvivl om, hvorfor hun har valgt at være brandmand.

- Man kan sige, at det er et kald. Jeg vil gerne hjælpe mennesker i nød og gøre en god gerning, og det er faktisk svært at sætte flere ord på end det, siger Anne Iversen.

Hun peger desuden på det gode kammeratskab i det frivillige brandværn som en vigtig faktor for, at hun har hængt ved så længe.

Anne Iversen har udviklet sig meget på sine 20 år i brandværnet og har blandt andet taget stort kørekort samt uddannet sig til røgdykker.
Anne Iversen har udviklet sig meget på sine 20 år i brandværnet og har blandt andet taget stort kørekort samt uddannet sig til røgdykker.
Foto: Sebastian Würtz Bonde

Hel familie af brandfolk

For Anne Iversen lå det i kortene, at hun skulle blive frivillig brandmand. Det ligger nemlig til familien.

- Vi er seks brandfolk i familien: Min far, min bror, min søn, min nevø, min svigersøn og så mig. Det er faktisk lidt svært, når der er familiearrangementer, for så mangler der pludselig fire eller fem personer, fortæller hun. 

Med 20 år som frivillig brandmand veloverstået, er målet for Anne Iversen nu at kunne fejre et 25-årsjubilæum.

- Det skal jeg selvfølgelig have med. Det bliver jeg nødt til. Der skulle ske meget, hvis ikke også jeg kommer til at fejre 25-årsjubilæum, siger hun.