Så er Danmarks billigste hus solgt

65.000 kroner for 81 kvadratmeter på det skønne Sydals. Men så trænger det vist også til en kærlig hånd.

En lille bindingsværksidyl et ejendomsmæglerstenkast* fra Hørup Hav og Kegnæs i fredelige Skovby på det naturskønne Als - lige noget for ham og hende, der har hænderne skruet rigtigt på. Det burde gå som varme mursten. Men det har det ikke gjort i fire år.

Skovbyvej nr. 74 har ligget i 4 år uden at blive solgt. For det er ikke helt uden udfordringer.

- Når sådan et hus får lov at stå ubeboet forfalder det lige så stille. Og når det er af bindingsværk og med stråtag, så går det endnu hurtigere. Det bliver kun værre af, at der er en utæthed mellem huset og en udestue, hvor der er kommet fugt ind gennem årene, fortæller Peter Strøchel, EDC-mægleren i Guderup.

- Der er mange, der har været for at se på huset, men tilstanden, og så det, at man ikke må bruge det som sommerhus, har afskrækket dem alle, fortæller EDC mægleren.

Indtil nu, altså. Og hvor man ellers siger, at det er beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed, der sælger huse, så er der en anden grund til, at dette hus nu ikke længere er til salg.

- Det er prisen, siger mægleren, der solgte det.

Man får så 81 kvadratmet for 65.000 kroner. Der er blevet givet et nedslag på 78 procent, og I må selv regne ud, hvor meget prisen så var oprindeligt. Det giver en kvadratmeter pris på 800 kroner, hvor gennemsnittet i Sønderborg Kommune er 10 gange så højt, nemlig 8.100 kroner (beregningerne skylder vi byensejendom.dk).

Genskabelse af det lille dukkehus

Ejendomsmægleren mener at vide, at den nye ejer vil istandsætte huset, så det bliver som førhen.

- Det var faktisk et rigtigt sødt lille dukkehus, dengang det var beboet, fortæller Peter Strøchel.

Nu er det ikke sådan, at EDC mægleren og hans ansatte kommer til at danse sejrdans af begejstring gennem gaderne i Guderup efter endelig at have fået solgt huset.

- Hovedsagen er, at vi har fået det solgt, og at der flytter nogen ind, der vil gøre noget ved det. Det har jo også betydning for huspriserne i nabolaget, hvis et hus får lov at forfalde, siger Peter Strøchel.

* et stenkast er en ueksakt måleenhed, der bruges af ejendomsmæglere, journalister og andre med brug for lidt elastik. Det betyder, at noget er rimeligt tæt på, uden at man nødvendigvis kan kaste en sten hele vejen.