Anklager: Voldtaget og slået af far

I årevis gemte en sønderjysk børneflok på en uhyggelig hemmelighed. Deres far misbrugte flere af pigerne i familien groft seksuelt, voldtog dem, slog dem og truede dem. Faren nægter sig skyldig i alle forhold.

Først da politiet efter flere indberetninger om familien i september sidste år anholdt faderen, blev der sat en stopper for misbruget, og faderen blev fængslet.

Den dystre historie bliver i disse dage afdækket i Retten i Sønderborg, hvor faderen står tiltalt for misbruget. Sagen har desuden sat fokus på Sønderborg Kommunes rolle i sagen, da kommunen allerede år tidligere fik indberetninger om, at noget var galt i familien.

Anklageskriftet tegner et billede af et systematisk og omfattende misbrug af børnene. Misbruget begyndte i 2002, da den ene af pigerne var 11 år gammel. Faderen truede sig til samleje og anden kønslig omgang med hende jævnligt, og da hun i over et år blev taget ud af skolen, angiveligt fordi faderen ville undervise hende hjemme, forgreb faderen sig på hende stort set hver dag.

Levede isoleret

Senere da pigens lillesøster blev 11 år, begyndte han også at misbruge hende, og i 2006 kastede han sig ifølge anklageskriftet også over endnu en lillesøster, der dengang var otte år.

Manden havde i alt 11 børn, dels med sin danske kone og dels med en tysk kvinde, som han var muslimsk gift med.

Kvinderne vidnede begge i retten mandag. Begge kvinder fortæller om et hjem, hvor manden var voldelig, råbte og skreg, bestemte alt og kontrollerede både børn og koner. Foruden de jævnlige sexovergreb på børnene krævede han også dagligt sex af sin danske kone.

- De sidste år levede vi helt isoleret. Der måtte ikke komme nogen, folk udefra var fjender, og de måtte ikke få at vide, hvordan vi levede, fortalte den tyske kone i retten.

Sagen blev henlagt

I retten kom det frem, at en ældre datter allerede i 2003 fortalte både politi og kommune, at hun var blevet misbrugt af faderen. Sagen blev undersøgt, men henlagt.

Ifølge faderen anmeldte en anden datter i oktober 2004 til lærere på sin skole, at hun var blevet udsat for incest, men sagen blev tilsyneladende opgivet, og pigen blev kort efter sendt til Egypten i halvandet år af faderen.

- Det var jo indirekte råb om hjælp, men der skete ingenting. Vi blev ikke hørt alligevel, fortalte den danske kone, der siger, at hun også selv forsøgte at fortælle om mandens omfattende vold mod hende og børnene uden at få hjælp.

Mødre troede ikke på døtre

I sommeren 2009 fortalte døtrene begge mødre om misbruget. Ifølge mødrene kom oplysningerne fuldstændig bag på dem. De troede, døtrene talte sandt, men alligevel gik de hverken til kommunen eller politiet.

- Jeg var alt for bange til at anmelde det. Hele vores liv, alle vores løgne ville komme ud. At gå op mod ham, det turde jeg ikke, forklarede den tyske kone.

Først da politiet i september 2009 blandt andet gennem kommunen fik en række forskellige indberetninger, både anonyme og fra pigernes uddannelsesinstitutioner, skred man til anholdelse af faderen, der siden har været varetægtsfængslet i sagen.

Truede med sultestrejke

Han nægter ethvert kendskab til misbruget.

- Det er løgn. De lyver alle sammen. Det er et komplot mod mig, rasede han i retten, hvor han truede med at gå i sultestrejke, fordi han mener, hans menneskerettigheder er overtrådt.
 

Fakta om sagen