TV der bevæger dig

EL-ordfører: Jeg havde også stemt nej

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl forstår godt, at et flertal af slagteriarbejderne stemte nej.

6.000 slagteriarbejdere i Danish Crown gjorde rigtigt i at afvise en lønnedgang, hvor deres penge skulle indskydes i et selskab for at sikre nok slagtesvin til koncernens danske slagterier.

Det siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl.

- Jeg ville have stemt på samme måde. Så det kan jeg godt forstå. Der var ingen reel garanti for slagteriarbejdernes penge. Landmændene og arbejdsgiverne havde den kæmpe store fordel. Slagteriarbejderne havde den store risiko, siger Christian Juhl.

Danish Crowns ledelse har advaret om, at 1.000 job er truet, hvis der ikke der sker noget drastisk. Der kan komme fyringer og slagterilukninger i koncernen i de kommende år.

Danish Crown har haft milliardstore overskud. Derfor er det grotesk, at de ansatte skal skaffe risikovillig kapital, mener Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører.

- Der er ingen tvivl om, at der kan slagtes i Danmark. Der er kvalificeret arbejdskraft, højteknologi og effektive arbejdspladser. Det er et spørgsmål om vilje. Det er kun et spørgsmål om, hvor stort overskuddet skal være på slagterierne, siger Christian Juhl.