TV der bevæger dig

Flere unge vil have en uddannelse

Krisen og mangel på jobs får unge til at uddanne sig. Syddansk Universitet melder om en stigning af ansøgere på 46 %.

På grund af finanskrisen søger mange unge nu mod universiteterne og bedre jobmuligheder.

Uddannelse, uddannelse og atter uddannelse. Sådan lyder rådet til de unge, og det ser ud til, at det begynder at virke. I hvert fald har der været en voldsom stigning i antallet af kvote 2 studerende på stort set samtlige uddannelser på Fyn, skriver Fyens Stiftstidende.

- På Syddansk Universitet er antallet af ansøgere steget med over 46 procent i forhold til sidste år, oplyser studiechef Per Andersen.

Han er ikke i tvivl om, at finanskrise og arbejdsløshed er en af forklaringerne på uddannelses-boomet. Universitetets rektor Jens Oddershede er enig, men han mener ikke, at krisen er hele forklaringen.

- Jeg tror, det er et tegn på, at mange unge og deres forældre nu endelig har fundet ud af, at det er vigtigt at få sig en uddannelse, siger han til Fyens Stiftstidende.

Tendensen er lige nu, at unge for første gang i historien ikke overgår deres forældre i uddannelsesniveau.

- Jeg håber virkelig, at det store antal ansøgninger viser, at den tendens kun er et kortvarigt fænomen, siger rektor Jens Oddershede.

Fremgang på 50 %

Det er ikke kun universitetet, der bestormes af ansøgere. Også University College Lillebælt, der blandt andet uddanner sygeplejersker, lærere og pædagoger marker en voldsom stigning.

- Det er fantastisk positivt, at vi får en fremgang på cirka 50 procent efter nogle magre år, siger rektor Erik Knudsen.

- Det er krisen, som slår igennem. De unge er afskåret fra at få et job og tjene nogle hurtige penge, og så går det for alvor op for dem, at det sikreste nok er at få en uddannelse, vurderer han.

Mest sete på tvsyd.dk