Indbyder til samarbejde om ny bro

Region Syddanmark inviterer nu bl.a. Danfoss-formanden til et samarbejde om at overtale folketings-politikere til at bygge bro mellem Fyn og Als.

- Jeg vil efter vinterferien tage initiativ til, at vi får samlet de forskellige aktører, som har været på banen i sagen. Herunder Jørgen Mads Clausen og C.C. Nielsen. Jeg forestiller mig, at der skal etableres en styregruppe for undersøgelsen, som alle gode kræfter skal være en del af, siger Lasse Krull (K), udvalgsformand for Regional Udvikling. 

Pengene

Bestyrelsesformand Jørgen M. Clausen fra Danfoss skubbede til debatten - bl.a. i TV SYD mandag - og sagde, at hvis han kunne få byggetilladelsen, så kunne han skaffe pengene til en bro mellem Als og Fyn. En bro, der vil være væsentlig for regionen.

Og der er brug for en bro hurtigst muligt - før tunnellen ved Femern bygges.

En bro mellem Fyn og Als skønnes at koste ca. 20 milliarder kroner!

Langt sejt træk

Region Syddanmark har afsat tre mio.kr. til en forundersøgelse, som skal være færdig inden årets udgang. Både Faaborg-Midtfyn og Sønderborg kommuner har bevilget en kvert million til projektet.

- Det her et langt sejt træk, som vi skal være fælles om, siger Lasse Krull. Region Syddanmark sætter et arbejde i gang - og derefter skal vi påvirke Christiansborgpolitikerne i fællesskab.

Kobles til tysk vækstcenter

Et grafisk bud på, hvor en bro mellem Als og Fyn kunne placeres.
Et grafisk bud på, hvor en bro mellem Als og Fyn kunne placeres.

Han er en af fortalerne for en fast forbindelse:

- Visionen omkring en fast forbindelse handler ikke udelukkende om et trafikalt projekt. Nej, det skal ses meget bredere. Det handler om regional udvikling, og om at vi får bundet regionen sammen. Ligeledes at få åbnet meget mere op til Tyskland. Vi skal simpelthen kobles på vækstcenteret Kiel, Hamborg og Flensborg, siger han.