TV der bevæger dig

Kostbart maleri stjålet: Kommune giver frit lejde

Sønderborgs Kommune Kunstfond har besluttet at give frit lejde til den tyv, som i denne uge stjal et kostbart maleri i Nordborg Sundhedshus.

Sundhedshuset i Nordborg, hvor maleriet er stjålet. Foto: Google Streetview

1 af 2

- Maleriet har hængt i sundhedshuset i flere måneder, fortæller kunstkonsulent Poul Danior, Sønderborg Kommune, til TV SYD.

Det er første gang, vi har været udsat for sådan et tyveri, og kunstfonden har derfor besluttet at tilbyde frit lejde til ?låneren?.

- Maleriet er let genkendeligt, så hvis tyven får kolde fødder, kan det bare stilles samme sted, som det er taget, siger Poul Danoir.

Det stjålne er et abstrakt maleri af kunstneren Inga Sigel. Det måler 60 gange 150 centimeter. Kunstfonden har købt maleriet for 8500 kr., men Poul Danoir vurderer, at det har en værdi af 12.-15.000 kr.

Tyveriet er sket mellem tirsdag kl. 13 og onsdag morgen. Sundhedshuset, der rummer en række private og offentlige klinikker, er åbent til kl. 21 om aftenen.

Kunstværket hang på gangen ved Sundhedshusets østvendte indgang ? indgangen tættest på p-pladsen med adgang til motionscentret.

Hertil har borgere med kort til motionscentret adgang efter almindelig lukketid, hvorved de også er registreret elektronisk.

På forsiden er der en mærkat på rammen i venstre side. Der står ?Kunstfonden ? Sønderborg Kommune? med mørkegrå skrift på hvid baggrund plus kommunens grønne logo.

På maleriets bagside (i øverste venstre side) er en mærkat med tekst (6400-0070) og QR-kode med oplysninger om billedets tilhørsforhold samt Sønderborg Kommunes logo. Teksten står også på rammen ved siden af QR-koden med sort tusch, som ikke kan fjernes.

Syd- og Sønderjyllands Politi er interesseret i at høre fra folk, som får tilbud malleriet ? eller som ved, hvem der kan have stjålet det. Henvendelser kan som altid ske på telefon 1-1-4.

Mest sete på tvsyd.dk