Lokalredaktør: Den lykkeligste dag i Gråsten

Siden 1936 har det været en tradition, at kongen og nu dronningen modtages ved det gamle rådhus i Gråsten som optakt til årets sommerophold på Gråsten Slot.

Over 500 troppede op i god tid for at sikre sig en plads til de ti minutter, som højtideligheden tager. Dronningen blev modtaget af byrådsmedlemmer og borgmester Erik Lauridzen fra Sønderborg.

- Det er jo fantastisk. Det er den lykkeligste dag i Gråsten. Den største dag i året, siger redaktør Gunnar Hattesen, Gråsten Avis, til TV SYD.

quote

For mange gråstenere og folk fra egnen betyder det noget, at de hvert år kan møde op og sige velkommen til regenten.

Gunnar Hattesen, redaktør, Gråsten Avis

Traditionen går tilbage til 1936, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Ingrid første gang holdt sommerferie i Gråsten.

Hvert år tropper egnens befolkning op for at modtage regenten. Plus mange turister.

Gunnar Hattesen fortæller om en borger, som har været til modtagelsen hvert år siden 1962. – For mange gråstenere og folk fra egnen betyder det noget, at de hvert år kan møde op og sige velkommen til regenten.

I forbindelse med modtagelsen serverede handelstandsforeningen 1000 stykker kage for de fremmødte. Der var hvidvin til de voksne og saftevand til børnene.

Næste torsdag markerer byen også – som den eneste by i landet – regentparrets guldbryllup. Det sker med en fest i byen – og et stort fyrværkeri ved slotssøen kl. 23.

- Det kan regentparret nyde fra terrassen på slottet, siger Gunnar Hattesen.

Han håber, at prinsgemalen bliver rask til at overvære fyrværkeriet i næste uge.  

Mange var mødt op i god tid til modtagelsen på torvet Gråsten.
Mange var mødt op i god tid til modtagelsen på torvet Gråsten.