TV der bevæger dig

Må vente et år på at få rettet lægefejl

Elin Jefsen fra Kettingskov på Als skulle have fjernet sin livmoder - som hundredvis af andre kvinder. Men operationen gik galt - og nu har hun fået den nedslående besked, at hun skal vente mindst 12 måneder på en operation , som kan fjerne følgerne af lægefejlen.

05:35

Elin Jepsen fra Kettingskov på Als må vente et år mere på at få rettet lægefejl.

1 af 2

- Det kan ikke være rigtigt, at de ikke skal rette deres fejl, siger hun til TV SYD

Hul i tarmen

Elin Jefsen blev opereret i Sønderborg 1. september sidste år. Under operationen kommer lægen til at lave et hul i tarmen.

Hun blev overført i narkose til Aabenraa, hvor lægerne reparerer hullet.
Men fem dage senere må hun lukkes op igen. Bughulen er fyldt med tarmindhold.

I narkose to gange om ugen

Hun var indlagt i en måned - og fik i de første måneder skiftet en vakuumpumpe i såret to gange om ugen - i fuld narkose. Det skifte fortsatte frem til maj i år.

Hun har har siden indlæggelsen skullet have besøg af hjemmesygeplejerske fra kommunen to gange dagligt for at skifte bandage.

Specialist

Elin Jefsen var tirsdag på Odense Universitetshospital til undersøgelse hos en specialist i tarm-kirurgi. Han er angiveligt den eneste i Danmark, som kan udføre en operation, som kan få styr på hendes bughuse og sikre, at tarmene ikke falder ud.

- Jeg har ingen respekt for lægerne med alt det, jeg har været igennem, siger hun. Så der skal det være netop ham.

Overlæge: Du må vente

Men overlægen havde en nedslående besked til hende: Du skal vente mindst 12 måneder, før der er tid. Selv om overlægen skønner, at hun bør opereres hurtigst muligt, kan hun ikke betragtes som akut.

Direktør Jane Kraglund på Odense Universitetshospital bekræfter, at det ville være ønskeligt, at Elin Jefsen kunne opereres hurtigst muligt. Men da hendes sygdom - ifølge lægernes indstilling - ikke er livstruende, må hun acceptere de mange måneders ventetid.