Nyt projekt skal få alle med til idræt

Skolelærer og pædagoger var i dag samlet for at lære sjove og anderledes aktiviteter, som skal inkludere alle børn. Også dem der har svært med sport.

Alle skolebørn skal være glade for at være aktive - også dem, som er motorisk usikre eller ikke lige dyrker sport. Det er målet med projektet Skolesport.

Tirsdag samles lærere og pædagoger fra 12 lokale skoler i Broager for at få inspiration til sjove og anderledes aktiviteter. 

- Jeg tror, jeg får meget med i forhold til de her børn, som tit ikke har lyst til idrætstimerne - fordi det er så forudsigeligt, det vi skal lave. Jeg blev overrasket over, at der er så mange udviklingsmuligheder i en øvelse, siger Winne Nielsen, pædagog påNordals Skolen, til TV SYD. 

Projektet hedder Skolesport og er målrettet SFOerne, men også skolerne skal have glæde af projektet. I SFOen skal børnene kunne dyrke idræt og sport, som man ikke lige finder i den lokale idrætsforening.

quote

Her er der i stedet lagt vægt på, at vi skal have gang i den enkelte spiller, inden vi tager bolden og medspilleren med. Det gør, at børnene kan få en succesoplevelse. Det kan godt være, at barnet ikke kan trin fire, men så kan det trin et, to og tre. 

Winnie Nielsen, pædagog, Nordals Skolen

- Den normale idræt er ofte boldspil. Her er der i stedet lagt vægt på, at vi skal have gang i den enkelte spiller, inden vi tager bolden og medspilleren med. Det gør, at børnene kan få en succesoplevelse. Det kan godt være, at barnet ikke kan trin fire, men så kan det trin et, to og tre. 

Dansk Skoleidræt står bag Skolesport, som er målrettet børn i 0.-6. klasse. 

- Skolesport giver børnene mod til mere bevægelse, fordi de får succesoplevelser med deres krop – og det har mange af dem ikke nødvendigvis haft tidligere, siger projektleder i Skolesport Annette Borch fra Dansk Skoleidræt, der står bag projektet.

Winnie Nielsen, pædagog på Nordals Skolen, håber, at det kan være med til at hjælpe de elever, som ikke altid har nemt ved idræt og sport. 

- Børnene spejler sig i deres klassekammerater. Har de en klassekammerat, som er rigtig god og får de så selv lige en bemærkning om, at det kan de ikke finde ud af - så giver de op. De trækker sig ind i sig selv, og så kan de lige så godt lave ballede i stedet for.