Politiet har skudt mod formodet bankrøver

En mand der er efterlyst for flere bankrøverier og flere forsøg på bankrøveri, er formentlig blevet beskudt i går torsdag.

Manden, der er blevet efterlyst i Station 2, har politiet nu identificeret som den 41-årige Alwin Fritz Thügesen. Han er i forvejen prøveløsladt efter en tidligere dom for røverier af særlig farlig karakter.

Torsdag eftermiddag affyrede lokalpolitiet i Sønderborg skud mod en mørkerød VW Sharan varebil årgang 1999 med registreringsnummer TY 92731. Bilen er meldt stjålet. I den sad to mænd. Den ene formentlig Alwin Fritz Thügesen.

To patruljevogne fik stoppet bilen på Ringgade i Sønderborg, og betjentene gjorde klar til anholdelse af den formodentlig bevæbnede og farlige gerningsmand. De trak derfor deres tjenestepistoler.

I det samme bakkede varebilen tilbage og ramte den ene patruljevogn. En betjent afgav et skud mod køretøjet, som formodentlig blev ramt i venstre forskærm. Det lykkedes dog gerningsmændene at køre væk og forsvinde.

Signalement

Signalement af Alwin Fritz Thügesen:

? 41 år

? Cirka 180 cm høj

? Alm. af bygning

? Mørkt kort hår

? Muligvis et mindre overskæg

? Under røverierne iført en mørk eller sort mellemlang jakke, mørke jogging-bukser med røde striber. Kan være af mærket Adidas. Mørke sko, hvor der på hælen er hvid skrift eller refleks. Mørk strikhue.

Syd- og Sønderjyllands Politi siger i en pressemeddelelse, at man ikke selv skal kontakte ham, hvis man ser ham, da han som nævnt er dømt for væbnede røverier af særlig farlig karakter. I stedet skal man ringe til politiet på telefon 1-1-2.