TV der bevæger dig

Sønderborg-succes med integration

Sønderborg er blandt landets bedste kommuner, når det handler om at få flygtninge og familiesammenførte, der har fået opholdstilladelse i Danmark siden 2007, i job eller uddannelse indenfor tre år.

Arkivfoto.

Det viser en undersøgelse, som Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora) har udarbejdet for Ankestyrelsen.

Blandt de bedste kommuner i denne kategori er ud over Sønderborg også Ballerup, og Jammerbugt, mens kommuner som Helsingør, Kerteminde og Struer har knapt så meget held med at få denne gruppe i job.

I gennemsnit lykkes det for 41 procent på landsplan, men forskellen mellem den mest succesfulde femtedel af landets kommuner og den mindst succesfulde er på hele 22,4 procentpoint.

- Der er tilsyneladende kommuner, der har fundet nogle håndtag at dreje på, som virker bedre end i andre kommuner. Det bør man udbytte, siger forskningsleder Jacob Nielsen Arendt.

Han mener, at det i særdeleshed er vigtigt, at det ikke er spørgsmålet om, hvor de havner henne i landet, der afgør, hvor godt de bliver integreret.