Sønderjyder idømt bøder for tv-pirateri

To mænd fra Sønderjylland er blevet dømt for at sikre sig ulovlig adgang til Canal Digitals tv-kanaler. Det skriver MediaWatch.

Retten i Sønderborg har idømt to de mænd bødestraffe på henholdsvis 6.250 kr. og 15.000 kr. for at være brugere i et såkaldt cardsharing-netværk. Samtidig skal de betale sagens omkostninger og betale en erstatning på 2776 kr. til Canal Digital.

Cardsharing går typisk ud over kommercielle tv-stationer såsom Viasat og Canal Digital, hvor man skal købe et kort-abonnement for at få lov til at se f.eks. fodbold eller boksning.

Det forsøger grupper af borgere at snige sig uden om ved at købe et legalt kort, så en af personerne fra netværket får adgang til tv-signalet. Vedkommende deler så koden med andre i netværket, der - illegalt - undlader at betale for kanalerne. Det er det sidste, som de to mænd er blevet dømt for.

Ifølge Stop Nordic Content Protection består netværket, som de to mænd har været en del af, af ca. 70 personer. Dem er der ikke taget retslige skridt overfor.