TV der bevæger dig

Stor succes for hjemmeside om Den Store Krig

En hjemmeside, der fortæller nyheder fra 1. verdenskrig, er blevet en kæmpesucces.

Hjemmesiden gik i luften i juli 2014 med at følge de sønderjyske avisers beretninger om den spændte politiske situation i Europa. Siden da har hjemmesiden dag for dag med præcis 100 års forsinkelse fulgt sønderjyder i Første Verdenskrig.

Hjemmesiden gik i luften i juli 2014 med at følge de sønderjyske avisers beretninger om den spændte politiske situation i Europa. Siden da har hjemmesiden dag for dag med præcis 100 års forsinkelse fulgt sønderjyder i Første Verdenskrig. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

1 af 2

Formålet med hjemmesiden Den Store Krig er at formidle historie, dele og indsamle arkivalier og fotos om Sønderjylland og sønderjyder under Første Verdenskrig 1914-1918.

Det sker i et samarbejde mellem en lang række kulturinstitutioner og -foreninger i Sønderjylland samt ikke mindst en række flere frivillige privatpersoner.

Sønderjylland var tysk under 1.verdenskrig, derfor var 35000 dansksindede med i krigen på tysk side.

Arbejdet foregår i hovedsagen på frivillig basis og ulønnet. Hjemmesiden gik i luften i juli 2014 med at følge de sønderjyske avisers beretninger om den spændte politiske situation i Europa. Siden da har hjemmesiden dag for dag med præcis 100 års forsinkelse fulgt sønderjyder i Første Verdenskrig – både ved fronterne og hjemme i Sønderjylland. 

Og nu er der altså mere end to millioner historisk interesserede, der har været inde og kigge på hjemmesiden. 

René RasmussenMuseumsinspektør, Sønderborg Slot, er en af de mange bag hjemmesiden. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

 

Mere kultur