TV der bevæger dig

Tidligere borgmester i Gråsten: Prinsen var åbenhjertig og havde humor

I Gråsten vil de savne prins Henrik cykle gennem byen og hans frimodige og lette omgang med byens borgere, fortæller tidligere borgmester.

Borgerne i Gråsten lægger blomster ved slottet for at mindes prins Henrik. Han havde en stor plads i de lokales hjerter. Foto: Mark Bundgaard, TV SYD

Prins Henriks skulptur, Dronningen, i Gråsten. Det er en kopi af den dronning-skakbrik, Prins Henrik lavede til kronprinsens 18-års fødselsdag. Foto: John Melin

Man flager på halvt i Gråsten by efter meddelelsen om prins Henriks død. Foto: John Melin

1 af 3

Den kongelige families sommerophold i Gråsten har gjort stort indtryk på byens borgere. Prins Henriks tilstedeværelse i sommerugerne vil blive savnet, fortæller tidligere borgmester Bendt Olesen.

Han var en åbenhjertig person og han var hyggelig. Og så havde han humor.

Bendt Olesen, tidligere borgmester, Soc.dem., Gråsten

Især var byens borgere glade for prinsen, når han kom cyklende gennem byen. 

Læs også Gråsten-fisker: Jeg gav prins Henrik kredit

- Han talte med folk. Og jeg mødte ham ofte. Han mødtes ofte med folk i byen, hvor han spillede tennis og bridge med folk fra byen. Han var en åbenhjertig person, og han var hyggelig. Og så havde han humor. Han var en person, man kom til at holde af, siger den tidligere borgmester i Gråsten Bendt Olesen.

Gråsten nyder også godt af prinsens store kunstinteresse.

- Vi har fået en af hans skulpturer. Den er helt særlig, fordi det er en skakbrik, der er blevet forstørret. Den stammer fra skakspillet, som kronprinsen fik til sin 18-åris fødselsdag. Der har vi fået 'dronningen' til Gråsten, og det er vi utroligt stolte af, siger Bendt Olesen.

Prins Henriks skulptur i Gråsten. Det er en kopi af dronningen i det skakspil, prinsen lavede til kronprinsen til hans 18-års fødselsdag.

 

 

Mere royalt