TV der bevæger dig

Trafikken glider til Spejdernes Lejr

Det kan give trafikale problemer, når 37.000 spejdere skal ankomme til Spejdernes Lejr. Indtil videre er en tredjedel af busserne dog ankommet uden problemer.

Cirka en tredjedel af de mange busser til Spejdernes Lejr er kommet frem uden trafikale problemer. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Vejene i og omkring Sønderborg er godt fyldte i dag, når omkring 37.000 Spejdere ankommer til Spejdernes Lejr. Indtil videre er trafikken gledet uden problemer. 

- 200 ud af i alt 600 busser er nu ankommet til Spejdernes Lejr ved Sønderborg. Trafikken glider uden problemer, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på twitter. 

Hver bus har 10 min. til at sætte 50 spejdere af, og de kører i en lang karavane ned mod lejren.  

Læs også En trafikal udfordring venter ved Spejdernes Lejr

Spejdernes Lejr har nøje planlagt spejderens ankomst i samarbejde med myndighederne, så alle kan komme frem til lejren uden at skulle holde for længe i kø.

Derfor er der lavet nogle trafikale ændringer, der betyder, at alle køretøjer skal over Alssundbroen, hvor de skal af på den første rampe, hvis de skal deltage i Spejdernes Lejr. Der er sat skilte op, der guider. Lørdag fra kl.6.00 til 22.00 er Vestermark spærret for kørsel fra Nørrekobbel/Bosager og ud mod Kær. 

Færdselspolitiet hjælper også med at afvikle trafikken og holder klar med fotovogne, så de kan blitze dem, der kører for stærkt.