Blixt: Der skal gøres noget for hygiejnen

Der kan gøres meget for en bedre hygiejne på landets sygehuse. Sådan lyder det onsdag fra formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF).

Hygiejnen på landets sygehuse skal blive bedre. Det mener formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF).

Den melding kommer efter en måling, Megafon har foretaget for TV 2, har vist, at næsten hver femte patient mener, at hygiejnen på sygehusene er dårlig eller meget dårlig.

TV SYD satte for halvandet år siden fokus på sygehusenes hygiejne. Dengang kunne vi fortælle om hospitalssenge med bakterier og flere eksempler på patienter, der havde fået infektioner efter at have været indlagt på hospitaler i TV SYDs område.

Og det er slet ikke godt nok ifølge udvalgsformand Liselott Blixt:

- Dansk Folkeparti har tidligere foreslået en smiley-ordning på området, og det mener vi stadig kan være en god idé. Det er i hvert fald tydeligt, at det er langt fra den standard, vi ønsker på hospitalerne, siger hun til TV SYD.

Professor i mikrobiologi, hans Jørn Kolsom, har tidligere foreslået, at der skal være enten en økonomisk gevinst for de hospitaler, der nedbringer antallet af infektioner, eller bøder til de, der ikke gør. Og den løsning er Liselott Blixt ikke afvisende overfor:

- Det kan sagtens være, at det kan hjælpe på problemet. Jeg synes i hvert fald, vi skal undersøge, om det kan hjælpe. Der skal være en ordning, der gør, at hospitalerne lytter, siger hun til TV SYD.