TV der bevæger dig

Naboer til brand i chok over mulig lempelse af miljøtilsyn

Naboer til branden i Fredericia kan slet ikke forstå, at politikerne vil lempe miljøtilsynet på virksomheder som Dan Kemi. De frygter en katastrofe.

00:46

Naboer på Bjørnevej og Egernvej i chock over politikerne tænker på at fjerne miljøtilsyn på virksomheder som Dan Kemi.

Naboer på Bjørnevej og Egernvej i chock over politikerne tænker på at fjerne miljøtilsyn på virksomheder som Dan Kemi. Foto: Claes Adel, TV SYD

1 af 2

Gitte Ødegaard Jensen, Søren Ottosen og hans datter Vicki Ottosen, som bor på Egernvej og Bjørnevej tæt på Fredericia Havn og dermed den store brand, kan slet ikke forstå, hvis lovforslaget om at fjerne miljøtilsyn på virksomheder som Dan Kemi bliver vedtaget.

De blev evakueret under branden, og det var en meget voldsom oplevelse, hvor de er lykkelige for at beredskabet vidste, hvad der var i tankene, og dermed kunne forhindre en katastrofe.

-Selvfølgelig skal der føres tilsyn, så de ved, hvad de skal gøre, hvis der sker noget lignende igen, siger Gitte Ødegaard Jensen, da TV SYD fredag eftermiddag besøger dem.

Nabo Søren Ottosen er helt enig:

-Vi så hvad der kan ske, og hvis dem der kommer med brandslukningsudstyr ikke ved, hvad de skal gøre ved en eventuel ulykke eller brand, ja men så er de jo også på Herrens Mark.