Her er hanstorkens nye navn

Storkene.dk er tilfreds med afgørelsen på den budrunde, hvor hanstorken skal have sit navn.

Selvom det ligger ligefor at kalde den nye hanstork i Smedager for Conrad, fordi det spiller godt sammen med hunstorken Connies navn - Conrad & Connie - har et andet navn fået flest stemmer.

Hanstorken med ringnummer 2V424 skal nemlig hedde Thorkild.

Det har 116 af TV SYDs seere foreslået i den budrunde, der den seneste uge har fået 942 seere til at sende et navneforslag ind. Hvert ottende bud var på Thorkild.

På andenpladsen kom navnet Conrad med 86 stemmer. På tredjepladsen kom navnet Hansi, som 31 seere pegede på.

Harmonisk par

Storkene.dk hilser det nye navn til storken velkommen.

- Jeg tror, mange bliver glade for det navn. Hvis vi er heldige, bliver det også de to storke i reden i Smedager næste år. Jeg håber, at det går sådan, for det virker som et harmonisk par, som er gode til at forsvare reden, siger formand for Storkene.dk, Jess Frederiksen.

Thorkild stammer fra en rede i Berne Glüsing, der ligger ved Bremen sydvest for Hamborg. Den er klækket i 2020 og dermed tre år gammel, så det er første gang, den yngler.

Faktisk var den i Danmark allerede sidste år, hvor den sammen med en anden stork beboede reder omkring Ribe, Seem og Øster Vedsted uden at få unger.

Egentlig dannede Connie par med Clyde i Smedagereden fra 2020 til 2022. Her fik de sidste år storkeungerne Cort og Vingegaard.

Clyde forlod Smedager nogle dage før Connies ankomst for at slå sig ned i en rede i Jejsing små 20 kilometer væk.

Hunstorken Connie på reden i Smedager

  • 2021: Connie landede på reden i Smedager. Her dannede den straks par med Clyde, der året før havde dannet par med Bonnie. 

    Sammen fik de ungerne Astra og Zeneca, der på tragisk vis omkom i en nærliggende gylletank, få dage efter de var begyndt at flyvetræne. 

  • 2022: Vendte både Connie og Clyde tilbage til Smedager. Her fik de ungerne Cort & Vingegaard (en han- og hunstork). Cort fik påmonteret en GPS-tracker. Den tilbragte vinteren i Europa. 

  • 2023: Connie landede torsdag den 23. marts i Smedager. Men Clyde, der ankom til Smedager allerede den 5. marts, var få dage forinden fløjet videre til Jejsing-reden, hvor den nu danner par med en ung tysk stork fra Berne Glüsing ved Bremen.

Fortsætte med navnet

Adskillige seere fortæller, at mange i forvejen kalder hanstorken for Thorkild, og at det vil være naturligt at fortsætte med det.

Blandt andre Inger Bonnichsen fra Tinglev:

- Da han boede i Terkelsbøl, døbte redeejeren ham Thorkild. Derfor bør han beholde det navn, begrunder hun sit forslag med.

Også Charlotte Louise Wiehl fra Højslev ved Skive refererer til Thorkilds tidligere tilholdssted.

- Vi er en stor fangruppe på Facebook, hvor de fleste medlemmer gennem længere tid har kaldt ham Thorkild. For mig kan han ikke hedde andet, skriver hun.

Dorthe Hansen fra Sønderborg mener, at mange allerede har vænnet sig til Thorkild. Og hun har endnu et argument for navnet.

- Han er lidt som Thor-guden, der kilder og nusser Connie, skriver hun i sin begrundelse.

Storkeforældre i Smedager 2012 - 2023

2023: Connie & Thorkild 

2022: Connie & Clyde 

 2021: Connie & Clyde 

 2020: Bonnie og Clyde 

 2019: Annika og Tommy 

 2018: Annika og Tommy 

 2017: Annika og Tommy 

 2016: Annika og Tommy 

 2015: Annika og Tommy 

 2014: Annika og Tommy 

 2013: Annika og Karlsson 

 2012: Annika og Karlsson