Tennisstjerner stolte over storkenavne

Holger Rune og Clara Tauson er stolte over, at storkeungerne i Smedager er opkaldt efter dem.

Storke og tennisspillere har flere ting til fælles.

Det kan virke søgt, men hvis man spørger den danske tennisstjerne, Holger Rune, så kan man sammenligne dem på den måde, at de flytter sig efter vejret.

- Jeg er imponeret over, hvor langt storken kan flyve. Jeg har læst mig til, at den flyver i op til fire dage og omkring 6.000 kilometer, når den drager sydpå. Det er jo en imponerende udholdenhed, så vi arbejder begge to hårdt. Tennisturneringerne følger også som regel det gode vejr, så vi har flere ting til fælles, skriver Rune i en mail til TV SYD.

Udover at være imponeret over storkens ydeevner så er den 20-årige tennisspiller stolt af at få hanstorken opkaldt efter sig.

- Der er jo ikke så mange af dem, så det er da en ære, at der er en, der kommer til at hedde Holger. Jeg håber, han har det godt, siger han.

Stoltheden mødes også af kollegaen Clara Tauson.

- Jeg er naturligvis meget stolt over at få en storkeunge opkaldt efter mig. Det er jo en sjælden fugl, som associeres med sol og sommer i Danmark, siger hun efter at have fået nyheden om, at hunstorken nu skal hedde Clara.

Jævnbyrdig afstemning

I alt 2.000 valgte at sms-stemme på storkeungernes navne. Og det blev mere jævnbyrdigt, end det plejer at være. Stemmerne fordelte sig med nogenlunde lige så mange stemmer til hver af de tre navnepar. Dog løb Holger & Clara til sidst med sejren.

Storkeungerne med ringmærkning 0986 (han m/GPS) og 0987 (hun) hedder nu Holger & Clara.

De fik 741 sms-stemmer, mens Sussi & Leo fik 656 stemmer og Hans & Grethe fik 600.

Så mange stemmer fik de

1. Holger & Clara 741 stemmer (37 %)

2. Sussi & Leo 656 stemmer (33 %)

3. Hans & Grethe 600 stemmer (30 %)

Udover at Holger Rune og Clara Tauson nu navnemæssigt danner en mixed double i storkeforstand, har de siden juniortiden spillet sammen i mixed double. Som U12-spillere vandt de sågar danmarksmesterskabet.

Onsdag i denne uge stiller de to 20-årige tennisstjerner op for Danmark i Hopman Cup, der er en turnering for mixede hold og foregår i Nice fra onsdag den 19. juli.

Mellem kampene har de dermed nu en perfekt undskyldning til at følge med i livedækningen af storkenes liv i storkereden i Smedager.

Sidste år blev storkeungerne også opkaldt efter danske sportsstjerner. Det blev dengang cykelrytterne Jonas Vingegaard og Magnus Cort, der løb med æren.

Hør sidstnævntes reaktion i artiklen herunder.