Annika og Tommy på vej: Storkekameraet tændes i weekenden

Storkeparret Annika og Tommy er på trapperne. Derfor tænder TV SYD og storkene.dk for kameraet i reden i Smedager søndag. Det er tidligere end nogensinde.

Den milde vinter har sendt storkene på træk langt før end normalt. Derfor forventer Jess Frederiksen fra storkene.dk, at Annika og Tommy lander i Danmark måske allerede i midten af marts.:

- Storkene er brudt op fra Afrika syv til otte uger tidligere, end de plejer. Så vi tror på, de også lander i Danmark lidt før, forklarer Jess Frederiksen.

Søndag klokken 10 

Derfor tænder TV SYD og storkene.dk for web-kameraet ved reden på familien Appel-Johannsens gård i Smedager allerede søndag morgen klokken 10.

Dermed kan alle storke-fans igen i år døgnet rundt følge med i livets gang i reden hos de berømte tv-storke Annika og Tommy.

Her kan du se med direkte fra reden.

Sådan gik det sidste år

Sidste år landede Annika i reden den sidste dag i marts. Allerede dagen efter - den 1. april - ankom Tommy, og efter få minutter var parringerne i gang, og i løbet af den første måned kom der fem æg i reden. 

Den 10. maj så den første unge dagens lys, og kort efter var der tre levende storkeunger i reden.  

Men en særdeles kold maj måned med mange nætter med nattefrost var for voldsom for en af ungerne - den døde. 

Så var de to tilbage. Efter ringmærkning og DNA-test i juni viste det sig, at begge unger var af hunkøn, og som I seere døbte Anna og Lotte. 

Se eller gense journalist Sara Skovhaves farvel-kavalkade til storkene den 22. august 2019.
Video: TV SYD og Storkene.dk