Storken Tommy er død - nu handler det om Annika og ungerne

Eftersøgningen af han-storken Tommy er indstillet. Storkeeksperter erklærer ham død.

Han-storken Tommy er erklæret død. Ikke siden lørdag aften er han set ved storkereden i Smedager, og en omfattende eftersøgning har vist sig forgæves.

Hverken lokale eller storkeeksperter har fundet Tommy, der de seneste seks år trofast er dukket op i reden i Smedager for sammen med Annika at opfostre storkeunger.

Det får nu foreningen Storkene.dk til at reagere.

quote

Det er svært ikke at gøre storkene til kæledyr.

Jess Frederiksen, formand, Storkene.dk.

- Vi erklærer ham død. RIP (rest in peace, red.) og tak for alt, siger Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk.

Han forklarer, at foreningen dagligt modtager snesevis af henvendelser fra velmenende mennesker, der mener at have set den forsvundne han-stork.

- Vi takker for alle billeder og henvendelser, men folk behøver ikke længere sende billeder ind, for det er ikke Tommy, de har set. Vi kan godt afslutte eftersøgningen, siger storkeformanden.

Det vrimler med storke

At den faste han-stork ikke længere lever, er ifølge Jess Frederiksen dog ikke en katastrofe for livet i storkereden i Smedager.

- Skal man sige noget positivt, så havde det været noget møg, hvis det var sket for fire-fem år siden, fordi der ikke var så mange storke i omløb. Men nu vrimler det med storke i Danmark, ikke mindst i det sønderjyske. Derfor tror vi, at Annika får en mage igen. Måske ikke i år, men så næste år, hvor hun nok skal komme tilbage igen. Reden er hendes holdepunkt, forklarer han.

Jess Frederiksen forstår godt folks entusiasme, når det drejer sig om storkene i Smedager.

- Det er svært ikke at gøre storkene til kæledyr. Man knytter sig bare til det her dyr, og det er dælme svært at se på. Men kender man naturens gang, ved man også, at fugle nu en gang flyver ind i elledninger eller bliver kørt over, siger han og siger i samme åndedrag:

- Tommys død ændrer ikke på Annikas situation, der stadig ser uhyggeligt svær ud.

Storkene.dk har overvejet forskellige muligheder for at hjælpe Annika og ungerne i den nuværende situation. Blandt andet har det været diskuteret, om man skulle tage ungerne ned på jorden og opfostre dem. Den mulighed er dog ikke aktuel for Storkene.dk, fordi storkeungerne ville blive så vant til mennesker, at de altid ville opsøge mennesker og aldrig trække mod sydligere himmelstrøg i efteråret.