Ekspert forventer storkeunger i weekenden

Storkeparret Bonnie & Clyde har nu ruget på deres egne æg siden midten af maj. Måske klækker æggene sidst i weekenden.

De nye storke i Smedager, Bonnie og Clyde, har nu ruget på deres egne æg i lidt over fire uger, og det får storkene.dk's ekspert Mogens Lange fra Vorbasse til at forudsige storkeunger i løbet af ganske kort tid.

- Der går ikke lang tid, så vil vi se de første æg klække, hvis ellers de er befrugtede, siger han til TV SYD.

- Jeg tror, vi skal holde rigtig godt øje, når vi nærmer os søndag. Måske mandag eller tirsdag. Så kan der ske noget i reden, tilføjer han.

Selvom Bonnie og Clyde formentlig er meget unge, er storkeunger ikke udelukket. I reden ruger de på en blanding af egne og Tommys og Annikas æg.

Slagsmål om reden i vente

Mogens Lange tror, der er en rigtig god chance for, at de vender retur til reden næste forår, når de flyver nordpå fra deres overvintring i Afrika.

- De er faldet fuldstændig til ro. De styrer reden i Smedager, som havde det været deres egen i rigtig mange år, begrunder han det med.

Han regner også med, at vi ikke har set det sidste til Annika, der stadig opholder sig i området omkring Smedager.  Faktisk forudser han nærmest et slagsmål om reden næste forår.

- Det bliver spændende at se, hvad der sker næste år, for vi kender Annika som en fantastisk flyver, som vil stå på reden formentlig som den første. Så må vi se, hvad Bonnie og Clyde stiller op, hvis de møder Annika, måske sammen med en anden han, siger Mogens Lange.