TV der bevæger dig

80 år i dag: Dronningen fejres på distancen

Den officielle fejring af dronningen er aflyst. Men det er stadig muligt at ønske tillykke.

Dronning Margrethe hyldes på sin 78 års fødselsdag på Amalienborg Slotsplads i København, mandag den 16. april 2018. I år bliver der ingen folkelig hyldest på Slotspladsen, men til gengæld fejres dronningen på andre måder. Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Alle officielle begivenheder i forbindelse med dronning Margrethes 80-års fødselsdag er aflyst. Det skyldes, at der ved større forsamlinger er risiko for smitte med corona.

Men det er stadig muligt at ønske dronningen tillykke - se her hvordan:

Sådan kan du fejre dronningen

  • På kongehusets hjemmeside kan der skrives en digital hilsen. Man kan også vedhæfte en fil med en håndskreven tekst, en tegning eller et foto.
  • Udvalgte lykønskninger offentliggøres på kongehusets hjemmeside, såfremt afsenderen har givet sin tilladelse.
  • Dronningen har opfordret til, at fødselsdagsbuketter sendes til ældre, der sidder alene.
  • Fra klokken 12.00 til 12.30 er der fællessang arrangeret af Sangens Hus og facebooksiden "Danmark synger for dronningen". DR og TV2 transmitterer direkte.
  • TV2 fejrer dronningen med programmet "Margrethe længe leve - tillykke med de 80 år", der sendes fra Tivoli. Desuden vil der dagen igennem blive vist en række tidligere sendte programmer. Om aftenen vises en ny dokumentar "Alletiders Dronning", hvor en række kendte danske kvinder hylder dronningen.
  • På DR er der om formiddagen blandt andet fællessang med DR Pigekorets dirigent Phillip Faber. Senere vises to nye dokumentarfilm om dronningen samt en række tidligere programmer og dokumentarudsendelser. Dagen slutter med en særudgave af "Fællessang – hver for sig".

Læs også Dronningen kan tage revanche og holde fest om to år

Mest sete på tvsyd.dk