Millioner af kroner skal tilbage til gas-kunder - også i Syd- og Sønderjylland

I nogle tilfælde skal forbrugerne have op til 4.200 kroner tilbage.

Nu kommer der penge tilbage og varmer i lommerne hos de syd- og sønderjyder, der fyrer med naturgas.

Det gælder de gaskunder, der har en variabel prisaftale, og som har gjort brug af muligheden for selv at indberette forbruget.

Fjerde kvartal af 2022 er gjort op, og en varm vinter kombineret med en faldende naturgaspris har betydet, at forbrugerne skal have en del af deres penge tilbage.

quote

Der er ingen, der kender prisen frem i tiden

Mads Brøgger, direktør, Norlys Energi

Evida, der er forsyningsselskabernes distributionsselskab, gjorde det i december muligt for forbrugerne at indberette forbruget kvartalsvist i stedet for årligt.

Og det er en del af forklaringen på, at de nu kan se penge gå tilbage på deres konti, fordi priserne tager større udsving kvartalsvis.

77 millioner kroner tilbage

Norlys, der er et af landets største forsyningsselskaber, betaler over 77 millioner kroner tilbage til 18.500 forbrugere, der kan se frem til i gennemsnit 4.200 kroner. 

Nogle får ifølge Ekstra Bladet op mod 20.000 kroner tilbage.

Mange af gaskunderne bor ifølge Norlys i Syd- og Sønderjylland, selvom selskabet ikke har præcise tal.

- Det skyldes både, at kunderne har været gode til at spare på gassen, og at gasprisen har været væsentligt lavere end det, vi fastsatte den til på a conto-beløbet. Det skyldes især, at vi har haft en varm vinter, siger Mads Brøgger, direktør i Norlys Energi.

Selskabet forsøger at forudse elprisen og fastsætter derefter et a conto-beløb kvartalsvis, hvor forbrugerne efterfølgende enten får en ekstraregning eller en tilbagebetaling.

Og dén manøvre har ikke været let i en tid med energikrise.

- Vi gør vores bedste for at ramme rigtigt, og det er vores bedste skøn blandt andet baseret på, hvad markedet forventer, at prisen bliver. Men der er ingen, der kender prisen frem i tiden, siger Mads Brøgger. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Op mod 20 procent refusion

Forsyningsselskabet SEF (tidligere Sydfyns Elforsyning) har 192 kunder i Syd- og Sønderjylland.

Her kan gaskunderne se frem til at få mellem 10 og 20 procent af deres a conto-beløb tilbage.

Det er særligt de forbrugere, der har en variabel pris, der skal have penge tilbage.