Politi advarer: Risiko for glatte veje og tåge

Mandagens snefald er nu blevet afløst af lunere luft. Det giver til gengæld trafikanterne nye udfordringer. Meteorologerne varsler tæt tåge.

Knap har snevejret sluppet taget, før det velkendte danske vintervejr igen trænger sig på. Sne og kulde skubbes væk af mildere og mere fugtig luft fra sydvest. Det giver til gengæld nye udfordringer for trafikanterne. Den lunere luft giver dis og tæt tåge, så politiet opfordrer til forsigtighed i trafikken tirsdag.

- Det kan være tåget derude, så folk skal huske at tænde baglyset på bilerne. Og så skal man selvfølgelig stadig huske at holde afstand. Det kan stadig være glat, så kør i god tid og kør forsigtigt, lyder opfordringen fra vagtchef Torben Møller fra Sydøstjyllands Politi.

Nogenlunde samme besked lyder fra nabopolitikredsen, der kan berette om en rolig nat.

- Det har været tåget. Det har været koldt, og det har sneet lidt. Så ikke mange har bevæget sig ud. Og det er ret tåget nu, så folk skal huske at kommer afsted i god tid, siger Nikolaj Hølmkjær, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Meteorologerne hos både TV 2 Vejret og DMI advarer om tæt tåge i store dele af landet. DMI har udsendt et såkaldt kategori 1 varsel om voldsomt vejr. Denne tirsdag morgen betyder det risiko for tæt tåge med sigtbarhed ned til 100 meter overalt i det midt-, vest- , syd- og sønderjyske.

Varsel om tæt tåge med sigtbarhed på under 100 meter i store dele af landet tirsdag.
Varsel om tæt tåge med sigtbarhed på under 100 meter i store dele af landet tirsdag.
Foto: DMI