Skuffede frivillige efter dom i sag om ulovlige gadehunde: - Hvordan kan hun slippe afsted med det?

Frivillige er rystede over, at kvinden bag ulovlig import og salg af 336 gadehunde fra Portugal slap med 50.000 kroner i bøde.

Dagens dom var længe ventet af flere tidligere frivillige og adoptanter af gadehunde. Desværre var det ikke den dom, de havde håbet på.

- Hvordan kan hun slippe af sted med det her? Det er under al kritik. Jeg forstår det ikke, lyder det fra Stephanie Sønderskov Carlsen, der arbejdede som frivillig for den dømte.

Sidste sommer stod hun og andre frem på TV SYD og fortalte om stifteren af foreningen New Hope Denmark, som forfalskede dyrlægeerklæringer i Portugal og importerede alvorligt syge – og særdeles smitsomme – portugisiske gadehunde til uvidende danske familier.

- Jeg sidder tilbage med en kæmpe øv-følelse. Straffen står ikke mål med alle de mennesker og de hunde, der er berørt af den her sag, siger Stephanie Sønderskov Carlsen

En kæmpe øv-følelse

Stifteren af foreningen New Hope Denmark blev i retten i dag idømt en bøde på 50.000 kroner, imens selve foreningen blev frifundet. 

Stephanie Sønderskov Carlsen var frivillig i New Hope Denmark i mere end et år, før hun besluttede at fortælle om de overtrædelser, hun mente fandt sted.

- Jeg er skuffet over den måde, vores retssystem er sat sammen på. Til trods for, at alt er kommet frem og dokumenteret, så slipper hun så let, siger hun.

Skal fremvise regnskab

Christina Andreasen var også frivillig i foreningen i knap fem måneder og endte med at sidde i bestyrelsen. Hendes mand Thorfinn Andreasen var ligeledes kortvarigt frivillig. Både Christina og Thorfinn har været plejefamilie for ni hunde fra New Hope over en periode på over et år.

- Jeg er glad for at hun har fået en dom, men jeg havde gerne set, at den var højere. Jeg bliver irritabel, siger hun.

Stifteren af hundeforeningen blev også dømt til at indsende regnskab for tre ulovlige indsamlinger til blandt andet dyrlægebehandlinger på Facebook. Indsender hun ikke regnskaberne, skal hun betale 1.000 kroner i bøde hver måned fra den 1. november.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan hun fremviser et regnskab for de ulovlige indsamlinger, for det tror jeg ikke, at hun kan, lyder det fra Christina Andreasen.

Har ikke fortrudt, at de stod frem

Stephanie Sønderskov Carlsen og Christina Andreasen har ikke fortrudt, at de stod frem i sagen, så der blev sat en stopper for ulovlighederne. De mener dog ikke, at dagens dom kommer til at hjælpe meget på problemet.

- Jeg tror ikke, at det her afskrækker nogen fra at gøre det igen, når man kan slippe med en bøde på den størrelse, lyder det fra Stephanie Sønderskov Carlsen.

Christina Andreasen er enig.

- Det er et minimalt beløb i forhold til de penge, der kommer ind ved at importere og sælge de her hunde, siger hun.

De er dog begge glade for, at der endelig er sat punktum i sagen.

- Jeg er glad for, at det er slut nu. Det har fyldt meget for os frivillige. Nu kan vi få lov at lukke det her kapitel, lyder det fra Christina Andreasen.