Alle kan snyde med afgiften

Afgiftssvindel med udenlandske biler i Danmark begrænser sig ikke kun til indvandrergrupper.

Mærket er BMW eller Mercedes og nummerpladen er enten svensk eller tysk. En sådan bil kan være en ulovligt importeret en af slagsen, der ikke er betalt afgift på i Danmark. Den slags biler har politiet og skat beslaglagt i stribevis de sidste par måneder, og den helt store overraskelse i den forbindelse var bilernes ejermænd. Det skriver JP.dk i dag:

- Vi må konstatere, at det var et noget andet klientel, end vi havde regnet med. Mange af bilerne tilhørte bedsteborgere fra pæne villakvarterer, som formentlig havde en idé om, at det skulle se godt ud, men at man ikke ville betale, hvad det kostede, siger politikommissær Mogens Knudsen, Københavns Politis færdselsafdeling til Jyllands Posten.

Todelt problem

I Syd- og Sønderjyllands Politikreds stammer bilerne ikke fra Sverige, men fra Tyskland. Også her er problemet fremherskende, men også kompliceret:

- Det er en todelt problematik, som både gælder danskere med en proforma-adresse i Tyskland og tyskere, som reelt bor i Danmark, siger vicepolitiinspektør Christian Skovfoged til Jyllands Posten.