BEEF WELLINGTON
Det skal du bruge:
Oksemørbrad
En rulle butterdej
400 g svampe - champignon kan sagtens bruges
1 stilk frisk rosmarin
Ca. 100 g parmaskinke
2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. honning
2 æggeblommer
Salt
Peber
Sådan gør du:
Mørbraden saltes
Sød sennep:
Bland sennep og honning
Svampe:
Rens og hak svampe og rosmarin meget fint
Steg svampe og rosmarin på en tør pande indtil svampene har smidt al væsken
Smag til med salt og peber
Mørbrad:
Varm din pande op på fuldt blus
Brun mørbraden på de tre sider
Smør mørbraden med den søde sennep
Samling:
Læg et stort stykke film ud på bordet
Fordel parmaskinken på filmen, så der er en cm overlap
Smør svampefyldet ud på parmaskinken
Læg den smurte mørbrad midt på svampene
Rul stramt
Køl i ca 10 minutter på frost
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir
Del butterdejen i ca. ⅓ og ⅔.
Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på det mindste af butterdejsstykkerne
Pensl butterdejskanterne med æg
Brug det store stykke butterdej som låg
Skær evt. overskydende butterdej fra
Pres de to stykker sammen med en gaffel
Pensl Wellingtonen med resten af ægget
Rids butterdejen med en skarp kniv
Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin
Bag i ovnen ved 200 grader indtil kernetemperaturen er 51 grader
Tag ud og hvil.