BEEF WELLINGTON

BEEF WELLINGTON

 

Det skal du bruge:

 

Oksemørbrad

En rulle butterdej

400 g svampe - champignon kan sagtens bruges

1 stilk frisk rosmarin

Ca. 100 g parmaskinke

2 spsk. Dijon sennep

1 spsk. honning

2 æggeblommer

Salt

Peber

 

Sådan gør du:

Mørbraden saltes

 

Sød sennep:

Bland sennep og honning

 

Svampe:

Rens og hak svampe og rosmarin meget fint

Steg svampe og rosmarin på en tør pande indtil svampene har smidt al væsken

Smag til med salt og peber

 

Mørbrad:

Varm din pande op på fuldt blus

Brun mørbraden på de tre sider

Smør mørbraden med den søde sennep

 

Samling:

Læg et stort stykke film ud på bordet

Fordel parmaskinken på filmen, så der er en cm overlap

Smør svampefyldet ud på parmaskinken

Læg den smurte mørbrad midt på svampene

Rul stramt

Køl i ca 10 minutter på frost

Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir

Del butterdejen i ca. ⅓ og ⅔.

Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på det mindste af butterdejsstykkerne

Pensl butterdejskanterne med æg

Brug det store stykke butterdej som låg

Skær evt. overskydende butterdej fra

Pres de to stykker sammen med en gaffel

Pensl Wellingtonen med resten af ægget

Rids butterdejen med en skarp kniv

Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin

Bag i ovnen ved 200 grader indtil kernetemperaturen er 51 grader

Tag ud og hvil.