Billund Lufthavn er åben

Det samme gælder lufthavnene i Sønderborg og Esbjerg.

Den islandske askesky har igen tabt noget af sit greb om det danske luftrum. Det betyder, at det danske luftrum er åbent for at flytrafik - foreløbigt frem til klokken 2 natten til torsdag.

Det oplyser flyvesikringstjenesten Naviair.
 
- Vi læner os op ad de prognoser, der kommer fra vulkancentret i London. Og alt efter, hvad de kort viser, kan vi tage stilling. Derfor kan vi ikke på nuværende tidspunkt sige noget om, hvorvidt åbningen vil bliver forlænget yderligere, siger kommunikationsmedarbejder i Naviair Camilla Heglsborg.

Store dele af Europas luftrum er ligeledes blevet åbnet for al flytrafik. Tirsdag blev cirka halvdelen af de planlagte 28.000 flyvninger gennemført.

Det danske luftrum har været lukket siden torsdag klokken 18.00 på grund af vulkanaske fra den islandske vulkan Eyjafjallajökull.

Flyvesikringstjenesten Naviair vil omkring klokken 15 komme med den næste opdatering af det danske luftrum.

Analysen fra det testfly, som luftfartsselskabet Cimber Sterling sendte op tirsdag over dele af Jylland for at måle påvirkningen fra askeskyen, ventes at foreligge i løbet af idag.

Forsvarets Materieltjeneste står for analysen af bl.a. flyets olie og motorernes oliesystemer.
 
 

Genetablering af det komplette rute- og charternetværk vil tage tid, og passagererne skal derfor kontakte deres flyselskab eller rejsebureau for mere information.